Η Γέφυρα εξασφάλισε (τουλάχιστον) τη 2η θέση στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής, μετά την άνετη νίκη της επί των Μαχητών Πειραματικού Πεύκων στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής. Στο μεταξύ, ο Αίας Ευόσμου πλησίασε ακόμα περισσότερο την Α2, ενώ ξεκαθάρισε σημαντικά το τοπίο στην κούρσα για την παραμονή.

Ο Πανσερραϊκός σώθηκε μαθηματικά μετά το εμφατικό 92-59 επί της Αρετσούς, κάτι που πολύ κοντά είναι στο να κάνουν και οι Πολύγυρος, ΧΑΝΘ μετά τις νίκες που σημείωσαν στην εμβόλιμη αγωνιστική της Τετάρτης (27/4). Τέλος, εύκολη νίκη σημείωσε η Ευκαρπία επί του Μακεδονικού, στο ματς με το μικρότερο βαθμολογικό διακύβευμα.

Το basketblog.gr συνέθεσε την καλύτερη πεντάδα της 27ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Δημήτρης Χατζηκυριακίδης (Γέφυρα)

Ο πρώτος σκόρερ της Γέφυρας στη νίκη επί των Μαχητών Πειραματικού Πεύκων, στο ματς της αγωνιστικής. Ο 24χρονος γκαρντ πέτυχε 17 πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα και ανέβηκε παράλληλα και στην 11η θέση των σκόρερ του 4ου ομίλου. Το αξιοπερίεργο στην περίπτωση του Χατζηκυριακίδη, είναι ότι πέτυχε για 5η φορά στο 2ο γύρο ΑΚΡΙΒΩΣ 17 πόντους σε έναν αγώνα!

2. Στέλιος Απαζίδης (ΧΑΝΘ)

Η ΧΑΝΘ πέτυχε στην Κομοτηνή, μία νίκη που τη φέρνει μία ανάσα από την παραμονή. Ο Στέλιος Απαζίδης έκανε στο ίδιο παιχνίδι μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του, σημειώνοντας 17 πόντους με ένα εύστοχο τρίποντο. Ο 21χρονος γκαρντ ανέβασε το φετινό μέσο όρο του στους 10,3 πόντους και είναι έπειτα από 27 αγωνιστικές ο 1ος σκόρερ της ΧΑΝΘ στο πρωτάθλημα.

3. Βαγγέλης Τουλούπης (Ευκαρπία)

Το προσωπικό του… ξέσπασμα έκανε ο 21χρονος σμολ φόργουορντ απέναντι στο Μακεδονικό. Ο Τουλούπης σημείωσε 22 πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα και ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ευκαρπίας. Η συγκεκριμένη επίδοση είναι επίσης η 2η καλύτερή του στο πρωτάθλημα. Έπειτα από 21 αγώνες είναι ο 2ος σκόρερ της Ευκαρπίας στον 4ο όμιλο με 222 πόντους συνολικά (10,8 μ.ό.).

4. Δημήτρης Παγωνίδης (Πανσερραϊκός)

Την καλύτερη του εμφάνιση από την ημέρα που πήγε στον Πανσερραϊκό, έκανε ο Παγωνίδης. Ο 21χρονος πάουερ φόργουορντ που αποκτήθηκε από τους Σερραίους στο πλαίσιο της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, πέτυχε 12 πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα απέναντι στην Αρετσού. Μέχρι την Τετάρτη ο Παγωνίδης είχε συνολικά 3 πόντους σε έξι αγώνες με τον Πανσερραϊκό.

5. Γιάννης Κοτσάνος (Αίας Ευόσμου)

Ο 1ος σκόρερ στην εύκολη νίκη του Αίαντα Ευόσμου επί της ΜΕΝΤ με 104-57. Ο 31χρονος σέντερ σημείωσε 20 πόντους (3η καλύτερη φετινή του επίδοση στη Β’ Εθνική) και ανέβασε το σύνολό του στο πρωτάθλημα στους 298. Έπειτα από 27 αγωνιστικές ο Κοτσάνος είναι ο 2ος σκόρερ του Αίαντα (μαζί με τον Γαλανίδη), πίσω μόνο από τον Καλαμπάκα.

Προπονητής: Λευτέρης Χατζηκυριακίδης (Γέφυρα)

Επί ημερών Λευτέρη Χατζηκυριακίδη η Γέφυρα δείχνει γιατί θεωρείτο εξ αρχής ένα από τα φαβορί για την άνοδο. Στο παιχνίδι με τους Μαχητές Πειραματικό Πεύκων επικράτησε σχετικά εύκολα με 67-49 και έφτασε τις 6 συνεχόμενες νίκες και τις 11 στη σειρά εντός έδρας, παραμένοντας στο κατόπι του Αίαντα. Λογικά δεν θα προλάβει την 1η θέση, ωστόσο εδώ και πολλές εβδομάδες αποδεικνύει ότι τουλάχιστον τη 2η, την αξίζει και με το παραπάνω.

Quizwiz

created here