Οπως διαπιστώνετε, ειδικά τώρα, στο φινάλε, οι πρωταγωνιστές είναι αρκετοί, δύσκολα χωράνε σε μια βασική πεντάδα όλοι, οπότε και βάζουμε, τουλάχιστον, δύο εναλλακτικές λύσεις, στο ιδανικό σχήμα, για την 29η αγωνιστική στον Ομιλο Νότου της Β’ Εθνικής, δύο έξτρα λύσεις, που άνετα μπορούσαν να έχουν κομβικό και πολυδιάστατο ρόλο. Οσον αφορά θέσεις, σαν σχήμα, θα μπορούσε, ενδεχομένως να σταθεί, σε κάποιες στιγμές αγώνα, συγκριτικά με το αντίστοιχο του Βορρά που αποτελείται, αυτή την φορά, επί το πλείστον από «κοντούς».

 

1. Κυριάκος Καρακωνσταντάκης (Εργοτέλης)
Ηθελαν οι Κρητικοί, δια χειρός και του εκ των πρωταγωνιστών τους, να σημειώσουν νίκη γοήτρου εντός έδρας να την αφιερώσουν στον πρώην προπονητής τους κόουτς Μακράκη και το κατάφεραν με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό.

2. Bαγγέλης Παλαιοχωρίτης (Ιωνικός Νίκαιας)
Ιδιαίτερα αξιόλογη παρουσία είχε στην αναμέτρηση με τη Νέα Κηφισιά, οπότε και κερδίζει με το σπαθί του θέση στο αρχικό σήμα.

3. Μιχάλης Φρουσκλιάς (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)
Η εμφάνισή του ήταν ηγετική στο ματς με τον Μανδραϊκό στο Θριάσιο, όπως συνηθίζει ήταν καθοριστικός, ωστόσο, δεν αρκούσε,δεν έφτανε αυτό στους Μπραχαμιώτες, ούτε το διπλό από μόνο του, ώστε να σώσουν την παρτίδα. Θα μπορούσε μια θέση να έχει και ο Μανώλης Καλαντζής (Τρίτων), παλιός γκαρντ της Αναγέννησης Πετραλώνων. Δίνει λύσεις όποτε η ομάδα του χρειάζεται, αθόρυβα, αλλά με ουσία, αποδεικνύει, όπως και κόντρα στον Πανερυθραϊκό, πως μπορεί να σταθεί σε υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο.

4. Σπύρος Μαγκουνής (Περιστέρι)
Οι «κυανοκίτρινοι» έπαιξαν σαν πρωταθλητές της κατηγορίας, πήραν τη νίκη στο Μαρούσι, μαζί οι δύο ομάδες κέρδισαν θέση στην Α2, αλλά ο έμπειρος σμολ φόργουορντ, πάντοτε, αξίζει, ιδιαίτερης αναφοράς. Θέση στο σχήμα θα μπορούσε να έχει -εκ νέου- βάσει απόδοσης και ο Δημήτρης Καραδολάμης (Κορωπί), αν και το ματς με την Αγία Παρασκευή δεν είχε κάποιο βαθμολογικό κίνητρο.

5. Γιάννης Κακιούζης (Παπάγου)
Ναι μεν οι «στρατηγοί» στο νήμα δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την ελπίδα για την 2η προνομιούχο θέση, το παιχνίδι με τον Απόλλωνα δεν είχε ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, όμως ο πολύπειρος άσος είναι σταθερός, ανεξαρτήτως αντιπάλου, αποτελεί εγγύηση για την ομάδα του.

Προπονητής: Δημήτρης Ποδαράς (Πρωτέας Βούλας)
Το διπλό στου Ζωγράφου χαρίζει την πολυπόθητη σωτηρία στην ομάδα των νοτίων προαστίων, με τον παλαίμαχο άσο να καθοδηγεί αρμονικά το σύνολο, έχοντας πάρει σκυτάλη προ καιρού από τον Μάνο Μανουσέλη, πανηγυρίζοντας την επίτευξη του μεγάλου φετινού στόχου.