Οι “φωνές” από τη ΦΕΑ Ν.Φ.Ν.Χ. καλά κρατούν για την πλήρη ακινητοποίηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και δη του μπάσκετ, καθώς από τη Β’ Εθνική και κάτω όλες οι κατηγορίες έχουν διακόψει επ’ αόριστον κάθε δραστηριότητα από τον περασμένο Οκτώβριο.

Στον κύκλο των συνεντεύξεων που κάνει η ομάδα της Β’ Εθνικής τις τελευταίες εβδομάδες, σειρά πήρε ο Νίκος Γεωργοπαπαδάκος. Ο έμπειρος γκαρντ χαρακτήρισε λάθος το διαχωρισμό που υπάρχει μεταξύ των ομάδων που μπορούν να κάνουν προπονήσεις και αυτών που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, έκανε την πρότασή του για μία ενδεχόμενη επανέναρξη και υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων στις εθνικές κατηγορίες.

– Καλώς, ή κακώς έχει γίνει ένας διαχωρισμός στο μπάσκετ με την μία πλευρά να είναι οι ομάδες που έχουν αγώνες και προπονήσεις κι από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι που απλά κοιτάζουν. Θεωρείς πως αυτό είναι σωστό, ή λάθος;

«Φαίνεται ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή που ήρθε η πανδημία και μπήκε στη ζωή μας ο κορονοϊός ότι πλέον αυτοί που μπορούν να κάνουν τα τεστ, που μπορούν να ανταποκριθούν δηλαδή οικονομικά είναι αυτοί που θα παίξουν και θα προπονηθούν, οπότε αυτόματα δεν μπορούμε να συζητήσουμε πολλά γιατί εάν η πολιτεία δεν μεριμνήσει ώστε να δοθούν τεστ για όλους τους αθλητές είναι πάρα πολύ λίγες οι ομάδες που μπορούν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό κόστος. Είναι ξεκάθαρα λάθος, αλλά δεν μπορεί ένας άνθρωπος να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Άμα δεν μεριμνήσει η πολιτεία για αυτές τις 200 ομάδες που υπάρχουν, ποιος θα το κάνει; Άλλωστε και τώρα που άνοιξε η Α2 για προπονήσεις δες ποιες ομάδες μπορούν να ανταπεξέλθουν. Νομίζω πως είναι μόνο τέσσερις και τα μηνιαία έξοδα είναι περίπου 3000€. Αυτό το ποσό δεν μπορούν να το δώσουν όλες οι ομάδες».

– Σε ένα πιθανό τετ α τετ με αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, τι θα τους έλεγες;

«Θα τους πρότεινα να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα κανονικά με εβδομαδιαία τεστ και σε περίπτωση θετικού κρούσματος να προχωρήσουν με μοριακό έλεγχο, καθώς όπως φαινόταν μέχρι τον Νοέμβριο η εστία λοιμώξεων δεν ήταν σε καμία περίπτωση ο αθλητισμός, αλλά όλα τα άλλα πράγματα, όπως τα ΜΜΜ, οι παιδικοί σταθμοί και τα κέντρα διασκέδασης. Είναι απαράδεκτο νέα παιδιά ειδικά να μην αθλούνται. Ως πολιτεία θα προσπαθούσα τουλάχιστον να μεριμνήσω να καλύψω τα παιδικά τμήματα, τα μίνι, τα προ-μίνι, το παιδικό, το εφηβικό, ώστε να προχωρήσουν και οι ομάδες και το ανδρικό θα το προχωρούσα άμεσα. Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν προβλέπουν τίποτα και για αυτό, δεν υπάρχει σχέδιο, είναι απλά όλα κλειστά και τέλος».

– Σε ατομικό επίπεδο τι κάνεις για να μπορέσεις να διατηρήσεις το σώμα σου σε όποιο αγωνιστικό επίπεδο μπορείς;

«Όσον αφορά να κρατήσω λίγο τη φυσική μου κατάσταση κάνω μία φορά την εβδομάδα τρέξιμο όπου επιτρέπεται και μπορώ κι όταν έχω χρόνο και γυμναστική στο σπίτι με ένα καινούργιο σύστημα που λέγεται Το πρόγραμμα εκγύμνασης λέγεται Miha bodytec με προσαρμογή ρευμάτων στο σώμα σου και ασκήσεις με το ίδιο σου το σώμα».

– Όλοι λένε πως η χρονιά είναι χαμένη, θεωρείς πως μπορεί να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ;

«Τη χρονιά την περιγράφουν χαμένη γιατί όπως είπα και πριν δεν υπάρχει κάποιος που να πει ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, ελάτε όλοι μαζί να δούμε πως θα το λύσουμε. Εμείς απλά είμαστε πάνω από το πρόβλημα και το κοιτάμε και λέμε απλά έχουμε πρόβλημα κι έχουμε παραδοθεί. Εάν δεν υπάρξει μία συζήτηση ώστε να λυθεί όλο αυτό δεν θα υπάρξει η λύση του. Άσε που είναι απαράδεκτο να είμαστε στο 2021 και οι ομάδες να πληρώνουν τους διαιτητές και τη γραμματεία, πόσο μάλλον τα τεστ. Πρέπει να βρεθεί λύση και για αυτό. Να βρεθούν επιχορηγήσεις του κράτους μόνο και μόνο για τα έξοδα του κάθε σωματείου. Και υπάρχει λύση έστω και στο τέλος. Να παίξεις ένα γύρο σε ουδέτερο γήπεδο, να δημιουργήσεις ένα σύστημα play-off και την επόμενη σεζόν να συμπτύξεις τους ομίλους. Δεν γίνεται να υπάρχουν τόσες ομάδες. Είναι πάρα πολλές οι ομάδες στις εθνικές κατηγορίες, πρέπει τουλάχιστον να μειωθούν στο 40%».