Ο Φιλαθλητικός προέρχεται από την ήττα στην Μάνδρα από την τοπική ομάδα και κόντρα στο Παπάγου θέλει πάση θυσία την νίκη προκειμένου να δει με μεγαλύτερη άνεση την συνέχεια του πρωταθλήματος της Β Εθνικής.

Ο ηγέτης του ΕΦΑΟΖ, Σάκης Γεωργοπαπαδάκος μίλησε στο Basketblog για την δύσκολη αναμέτρηση που περιμένει την ομάδα του λέγοντας πως: «Είναι δύσκολο κ αυτό το μάτς όπως όλα. Ο Παπάγου κάνει αξιοπρεπέστατη πορεία κ είναι καλή ομάδα γιατί κάνουν συγκεκριμένα πράγματα».

Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στις δύο πλευρές Του γηπέδου για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Κάθε νίκη είναι πολύτιμη για μας και ελπίζω επειδή δουλεύουμε πολύ καθημερινά με λίγο τύχη και κυρίως υγεία να έχουμε καλύτερο δεύτερο γύρο απο τον πρώτο σε διάρκεια.

Τέλος ο έμπειρος σκόρερ έπλεξε το εγκώμιο του αδερφού του, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του Μανδραϊκού στην νίκη απέναντι στον ΕΦΑΟΖ λέγοντας στην αρχή πως: «Είναι πολύ καλύτερος παίκτης από μένα! Μακράν», ενώ στην συνέχεια δήλωσε ότι: «Του εύχομαι τα καλύτερα γιατί ποτέ δε καβάλησε σε κανενός τη πλάτη. Είναι από τούς καλύτερους παίκτες σε αυτές τις κατηγορίες και με το σπαθί του έχει κερδίσει αυτά πού έχει κερδίσει. Τελειώνει τη δουλειά σαν γιατρός που είναι τρείς, πάει για προπόνηση έξι και τελειώνοντας την προπόνηση ξαναπάει για εφημερία. Είναι άξιος συγχαρητηρίων και τον έχω πρότυπο για το χαρακτήρα τού το δυναμισμό του και τη παιδεία που τον διακατέχει από την οικογένεια μας».