Αγώνα φωτιά δίνει αύριο (12/5) εκτός έδρας το Αγρίνιο κόντρα στη Ελευθερούπολη που θα παίξει ρόλο στην κατάληψη της 2η θέσης της κατάταξης. Το Αγρίνιο είναι στην 2η θέση με 48 βαθμούς και η Ελευθερούπολη 3η με  47.

Οι Αγρινιώτες θέλουν φυσικά τη νίκη, αλλά μπορούν να μείνουν 2οι, αν χάσουν μεν, αλλά κρατήσουν δε την διαφορά της νίκης τους με 71-55 στο ματς του πρώτου γύρου.

Ο προπονητής του Αγρινίου Γιάννης Διαμαντάκος μίλησε μέσω βίντεο στην ιστοσελίδα της ομάδας για το ντέρμπι της Κυριακής. Θέλησε να αποφορτίσει το κλίμα και είπε ότι το ματς δεν είναι τελικός. Από την άλλη ανέφερε ότι φυσικά και η ομάδα θέλει να παίζει του χρόνου στην  Α2, ενώ τόνισε ότι η χρονιά είναι απόλυτα επιτυχημένη.

Αναλυτικά ο Γιάννης Διαμαντάκος είπε μεταξύ άλλων:

«Αυτά τα παιδιά από την αρχή της προετοιμασίας έχουν κάνει πολλές υπερβάσεις. Εχουν διαψεύσει όλα τα προγνωστικά. Υπ’ αυτή την έννοια επειδή η ομάδα είναι στην 2η θέση είναι επιτυχημένη η χρονιά. Οποιος πει κάτι διαφορετικό θα το πει για τους δικούς του λόγους. Φτάνουμε σε ένα τέλος που είναι πολύ συναρπαστικό κι αυτό είναι πολύ καλό για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Για μας υπάρχουν περισσότερα περιθώρια. Για την ομάδα της Ελευθερούπολης είναι γνωστό, είναι συγκεκριμένα τα περιθώρια.

Είναι ξεκάθαρο ότι εμείς μπορούμε να βλέπουμε διάφορα αποτελέσματα. Υπάρχουν και αποτελέσματα και αναφέρομαι και στην τελευταία αγωνιστική, που λίγοι μπορεί να τα έχουν υπολογίσει. Θεωρητικά η πίεση είναι περισσότερο στην αντίπαλη ομάδα.

Εμείς ξέρουμε πολύ καλά τι ζητάμε. Δεν πρόκειται για τελικό, το είπα και την περασμένη Κυριακή. Πρόκειται για άλλο ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλη σημασία, με ένα ειδικό βάρος. Για μας υπάρχει και αύριο.

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τους παίκτες μου, έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Η χρονιά κρίνεται απολύτως επιτυχημένη. Δεν υπήρξε στο παρελθόν ομάδα της πόλης, που να έχει κάνει αυτή την πορεία.

Ολοι ευχόμαστε η ομάδα να είναι στην επόμενη σεζόν στη Α2. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε όμως, σαν να μη έχει συμβεί τίποτα. Και αυτό θα κάνουμε και στην τελευταία αγωνιστική. Στόχος είναι σε κάθε αγωνιστική να διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε. Θέλουμε και αυτή τη φορά να κάνουμε άλλη μια νίκη».

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ