Στο γεγονός πως, όποιος παρακολούθησε το παιχνίδι μεταξύ Προμηθέα Πατρών και Άργους Ορεστικού, μάλλον ένιωσε ιδιαίτερα τυχερός, στάθηκε ο Μάκης Γιατράς. Ο προπονητής των Αχαιών, μίλησε για τον τρόπο, χάρη στον οποίο ήρθε η νίκη για την ομάδα του, καθώς και για εκείνους, εξαιτίας των οποίων ο αγώνας πήγε σε δύο παρατάσεις. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους αντιπάλους του, ενώ ξεκαθάρισε πως η ανατροπή της διαφοράς υπέρ των παικτών του, δεν επρόκειτο για θέμα επανάπαυσης.

Αναλυτικότερα, ο κόουτς του Προμηθέα είπε:

“Νομίζω πως παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το μπάσκετ. Παίξαμε απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, που έχει ένα εξίσου καλό προπονητικό τιμ. Πιστεύω πως ο κόσμος χάρηκε πολύ αυτό που είδε, απλώς εμείς… χάσαμε κάποια χρόνια από τη ζωή μας! Στην κανονική διάρκεια κοντέψαμε να “αυτοκτονήσουμε”, όπως και με τη Λάρισα, και στην πρώτη παράταση νομίζω πως μας βοήθησε ο Θεός, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, προκειμένου να πάμε και σε δεύτερη παράταση.

Χάσαμε πολλές βολές, αλλά νομίζω πως για μεγάλο διάστημα παίξαμε καλό μπάσκετ, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, όπως θα δείτε και στην πορεία. Ήταν μία ομάδα φορμαρισμένη που ήρθε να αγωνιστεί χωρίς άγχος, κι έτσι κατάφεραν να σκοράρουν συνεχόμενα σουτ, για να φτάσουμε σε ισοπαλία στην κανονική διάρκεια. Εγώ, από την πλευρά μου, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, καθώς και στον προπονητή και τους παίκτης του Άργους Ορεστικού για τον ίδιο λόγο”.

“Νομίζω πως δεν επαναπαυθήκαμε όταν προηγηθήκαμε με μεγάλη διαφορά, καθώς κάτι τέτοιο είχαμε βιώσει και με αντίπαλο τον Φοίνικα Λάρισας. Έχω την εντύπωση πως ήταν περισσότερο θέμα κούρασης, λόγω των απουσιών που έχουμε. Ήρθαν, βέβαια, και παίκτες από τον πάγκο, με τον Νικολάου και τον Γιαννικόπουλο να βοηθούν πολύ. Το Ορεστικό, όμως, έβαλε πολλά “μεγάλα” σουτ και γι’ αυτό ανατράπηκε η υπέρ μας διαφορά”.

Από πλευράς διοίκησης, μίλησε ο αντιπρόεδρος, Τάσος Χρυσανθόπουλος, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο κοινωνικό έργο του Προμηθέα, ενώ δε λησμόνησε να περιγράψει το ματς με μία χαρακτηριστική ατάκα. Αναλυτικότερα, δήλωσε:

“Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη συμμετοχή του στη συλλογή τροφίμων για τον Δήμο Πατρέων, προκειμένου να βοηθήσου,με συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Είναι μία ευχάριστη “νότα” για τα Χριστούγεννα, καθώς κάποιοι συνάνθρωποί μας θα βρουν ανακούφιση. Θέλω να ευχαριστήσω και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που παρευρέθηκαν στο γήπεδο της ΕΑΠ, για να συμμετάσχουν επίσης στη γιορτή αυτή. Αναφορικά με το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς, νομίζω πως ήταν συγκλονιστικό, με δύο παρατάσεις, σκορ, θέαμα και μεγάλες ανατροπές, ενώ πιστεύω πως… πέσαμε από τον 90ό όροφο και σωθήκαμε! Μακάρι να έχουμε την ίδια τύχη και στη συνέχεια. 

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με τον Προμηθέα. Προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε και αυτό που νομίζουμε σωστό, προκειμένου να βοηθούμε και να προωθούμε το κοινωνικό προφίλ της ομάδας. Έχουμε ήδη διοργανώσεις αρκετές εκδηλώσεις, και θα διοργανώσουμε κι άλλες μελλοντικά. Ο αθλητισμός και ο εθελοντισμός είναι δύο πράγματα που ενώνονται”.

Από πλευράς παικτών, αυτοί που μίλησαν ήταν οι Βασίλης Γιαννικόπουλος και Νίκος Πέττας. Ο πρώτος, τόνισε στις δηλώσεις του τα εξής:

“Ήταν ένα παιχνίδι με δύο διαφορετικά ημίχρονα μεταξύ τους. Στο πρώτο ημίχρονο όλα πήγαιναν, όπως θέλαμε, καθώς ήμασταν πολύ εύστοχοι, με τους αντιπάλους να μην μπορούν να αντιδράσουν στην καλή μας επίθεση. Στο δεύτερο μέρος, όμως, επιστράτευσαν μία “ζώνη’, όπου δεν μπορούσαμε να βρούμε λύσεις, ενώ κι αυτοί ευστόχησαν σε μερικά σημαντικά σουτ, κι αμέσως η πίεση πέρασε σε εμάς, μιας και θυμόμασταν όσα είχαν συμβεί στον αγώνα με τον Φοίνικα Λάρισας.

Ευτυχώς, βέβαια, πήραμε το αποτέλεσμα. Κανένα παιχνίδι, ωστόσο, δεν είναι εύκολο, και σήμερα έχουμε να κάνουμε με τρεις σημαντικές απουσίες, ενώ προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά των παικτών αυτών και να παρουσιαστούμε όσο καλύτεροι γίνεται, χωρίς αυτούς. Η αλήθεια είναι, πως σήμερα επιστρέψαμε από την “κόλαση”. Ευχαριστούμε τον Θεό, λοιπόν, και συνεχίζουμε. Θέλω να ευχαριστήσω και τον συγκλονιστικό κόσμο μας, που γέμισε το Κλειστό και, γενικά, μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατοί”.

Έπειτα, ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών, επεσήμανε:

“Θεωρώ πως σήμερα διεήχθη ένα ματς, από αυτά που, όπως λέμε, ο κόσμος διψά και ευχαριστιέται να βλέπει. Ενώ στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε να έχουμε μία ελαφρά υπεροχή, στο δεύτερο μέρος η κατάσταση διαφοποιήθηκε και το ματς πήγε πόντο-πόντο. Ευτυχώς, όμως, στο τέλος είχαμε τα ψυχικά αποθέματα και την τύχη με το μέρος μας, για να κάνουμε την υπέρβαση”.

“Είχαμε μερικά ρηχά διαστήματα, αλλά αυτό που είδαμε είναι και η ομορφιά του μπάσκετ. Στο πρώτο ημίχρονο, ευστοχήσαμε σε πολλά σουτ, όχι όμως και στο δεύτερο, και το Άργος Ορεστικό είναι μία πολύ καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες, και δεν έχασε την ευκαιρία να ανατρέψει το παιχνίδι”.

“Οι παίκτες που απουσιάζουν αποτελούν σημαντικές μονάδες για εμάς, αλλά νομίζω πως όλοι θα σμυφωνήσουμε ότι τα παιδιά που έπαιξαν, έδωσαν και την ψυχή τους στα 50 λεπτά του αγώνα. Προσπαθούμε, λοιπόν, να καλύψουμε με τον καλύτερο τρόπο, το κενό των παιδιών που λείπουν, ελπίζοντας πως γρήγηρα θα είναι και πάλι κοντά μας”.

Πηγή: Basketpress.gr