Στους λόγους, για του οποίους ο Προμηθέας Πατρών ηττήθηκε από τον Φοίνικα Λάρισας, αναφέρθηκε ο Μάκης Γιατράς. Ο προπονητής των Αχαιών ανέφερε ως κύρια αιτία το γεγονός πως οι παίκτες του και ο ίδιος επαναπαύθηκαν, όταν η διαφορά είχε φτάσει στους 14 πόντους υπέρ τους, ενώ θεωρεί πως το αρνητικό αποτέλεσμα οφείλεται και στην εμπειρία των Θεσσαλών, που εκμεταλλεύτηκαν την εν λόγω χαλάρωση. Επιπλέον, επισημαίνει την έκπληξη για τον ίδιο και την ομάδα του, βλέποντας τα βελτιωμένα ποσοστά από την περιφέρεια, καθώς και τη γραμμή των βολών, από πλευράς φιλοξενουμένων, ενώ πιστεύει πως η ήττα αυτή ήταν σκληρή.

Αναλυτικότερα, όσα δήλωσε:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Παίζαμε απέναντι σε μία ομάδα με έμπειρους παίκτες, που είναι γνώστες της κατηγορίας. Όταν βρεθήκαμε μπροστά με 14 πόντους πιστέψαμε ότι είχε τελειώσει ο αγώνας, με αποτέλεσμα μετά να πάει πόντο-πόντο. Στο τέλος, είχαμε 1/4 βολές, ενώ οι αντίπαλοί μας 2/2, και γι’ αυτό χάσαμε το παιχνίδι.

Δε ζήτησα φάουλ στην τελευταία φάση. Τη στιγμή που έδωσα την εντολή, βρισκόμασταν στη γραμμή των βολών και ζήτησα να κάνουμε φάουλ αν ευστοχούσαμε και στις δύο. Δε βάλαμε τελικά καμία, κι έτσι επιλέξαμε να παίξουμε καθαρή άμυνα, αλλά ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος έγινε το φάουλ στο ντράιβ του παίκτη του Φοίνικα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Λάρισας. Εμείς συνεχίζουμε, έχοντας χάσει ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας.

Ο Φοίνικας είναι μία έμπειρη ομάδα. Είχαν πολύ άσχημα ποσοστά στις βολές και στα σουτ τριών πόντων, ενώ είναι πολύ καλοί στο τρανζίσιον, κάτι που εμείς σταματήσαμε, πηγαίνοντας στο «σετ παιχνίδι». Σήμερα (σ.σ. προχθές), όμως, έγιναν «μαγικά» πράγματα και ήταν εύστοχοι. Έτσι είναι ο αθλητισμός! Όταν χάνεις 1/4 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα, και ο αντίπαλός σου έχει 2/2, με αποτέλεσμα να χάνεις με έναν πόντο, τότε καταλαβαίνει κανείς πως είναι πολύ δύσκολο το αποτέλεσμα αυτό». 

Από την πλευρά των παικτών, ο Δημήτρης Κατιάκος, τόνισε τα εξής:

«Ήμασταν νευρικοί από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, καθώς και αρκετές βολές, ιδιαίτερα τις κρίσιμες στο φινάλε. Επίσης, δεν ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι σε μερικά πράγματα που είχαν σχέση με την άμυνά μας. Επιπλέον, ήταν σημαντική η απώλεια του Σουφλιά, εξαιτίας του τραυματισμού του. Πρόκειται, δυστυχώς, για μία εντός έδρας ήττα, αλλά νομίζω πως είναι νωρίς για να πούμε πως έγινε κάτι το φοβερό. Πρέπει, λοιπόν, να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί την Τρίτη, και να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι. Εκεί, θα πρέπει να κάνουμε μία καλή εμφάνιση, προκειμένου να τονωθεί η ψυχολογία μας».

Πηγή: Basketpress.gr