Το Κορωπί, έχει αρχίσει να αποτελεί μία εκ των υπολογίσιμων δυνάμεων στις εθνικές κατηγορίες. Την άνοιξη του 2015, ακολούθησε τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, κερδίζοντας πανηγυρικά την άνοδο για τη Β’ Εθνική, ενώ έναν χρόνο αργότερα θα πραγματοποιούσε μεστή σεζόν στην παρθενική του παρουσία στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, κατακτώντας την όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας υστερήσει στην ισοβαθμία με τον Παπάγου για την 7η. Με τον Σάββα Κατσούνη στον πάγκο και με μία ριζική ανανέωση, ελπίζει πως και την επόμενη σεζόν θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Γιώργος Φαραζής, μίλησε στο Basketblog.gr στο πλαίσιο της παρουσίας του Κορωπίου στην Καλαμάτα, για το πρώτο Kalamata B.C. Cup και κάνει μία αρχική «αποκρυπτογράφηση» της νέας ομάδας και των στόχων της. Αναφέρεται στην πορεία της μέχρι την καθιέρωση στις εθνικές κατηγορίες, ενώ σχολιάζει και την παρουσία του συλλόγου των Ανατολικών προαστίων στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Κύριε Φαραζή, πώς θα σχολιάζατε με λίγα λόγια την παρουσία του Κορωπίου στις εθνικές κατηγορίες;

Μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στις κατηγορίες στην ΕΣΚΑ, καθώς κι ενός σύντομου περάσματος από τη Γ’ Εθνική στο παρελθόν, την τελευταία πενταετία το Κορωπί έχει γίνει μία υπολογίσιμη δύναμη στις εθνικές κατηγορίες, περνώντας πρώτα από τη Γ’ και έχοντας αρχίσει να καθιερώνεται στη Β’ Εθνική. Υπάρχει μία σταθερότητα για την ομάδα και είναι αυτό που την κάνει υπολογίσιμη.

Πραγματοποιήσατε πολλές μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι. Ποιος ήταν ο λόγος όλων αυτών των κινήσεων;

Αλλάξαμε σχεδόν όλη την ομάδα, μετά από κοινή επιθυμία της διοίκησης και προπονητή, με αποτέλεσμα να κρατήσουμε μόνο τους Κερασοβίτη και Αμπαρά, δηλαδή τους δύο πλέι μέικερ μας. Στη θέση «2», ήρθαν ο Ντάλλης από την Καστοριά και ο Αγόρης από τον Χολαργό, για τη θέση «3» αποκτήσαμε τον Δήμα από τον Άρη και τον Γεωργακόπουλο από τον Πανερυθραϊκό, ενώ στην φρόντ-λάιν μας βρίσκονται πλέον οι Σταθόπουλος από την Νίκη Αμαρουσίου, Καραδολάμης από το Ηράκλειο, Μαύρος από την Νίκη Αμαρουσίου και Αγγελόπουλος από τον ΓΣΛ. Στη συνέχεια, ο Καραμπούλας από την Κηφισιά και ο Θεοδωράκος από το Περιστέρι, είναι οι δύο νεαροί παίκτες που προσθέσαμε στο δυναμικό μας. 

Η περασμένη σεζόν δεν είχε κινηθεί ιδανικά στο ξεκίνημα, ενώ με αρκετές αλλαγές η ομάδα κατέληξε με τον Σάββα Κατσούνη στην όγδοη θέση. Ποιος είναι ο απολογισμός που κάνατε;

Η χρονιά είχε ξεκινήσει με προβλήματα, αν και οι στόχοι στο τέλος επιτεύχθηκαν. Θέλαμε να βρισκόμαστε στις πρώτες έξι ομάδες και ουσιαστικά εκεί καταλήξαμε, άσχετα αν λόγω μερικών ατυχών αποτλεσμάτων και του γεγονότος ότι υστερήσαμε στην ισοβαθμία με τον Παπάγου, βρεθήκαμε στην 8η θέση. Θα μπορούσαμε να είχαμε διαγράψει καλύτερη πορεία, αλλά μας στοίχισαν η αλλαγή τριών προπονητών και το αρνητικό ξεκίνημα, όπου μερικοί τραυματισμοί δε μας επέτρεψαν να διεκδικήσουμε παιχνίδια που στο τέλος έκαναν τη διαφορά. Με τον κόουτς Κατσούνη, όμως, αρχίσαμε να βρίσκουμε ρυθμό. Στο φινάλε βέβαια, μερικά ακόμη προβλήματα μας επηρέασαν στην απόδοσή μας στο παρκέ, αλλά θεωρούσαμε ότι από τη στιγμή που είχαμε σωθεί στην 25η αγωνιστική με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, δεν έπρεπε η ευθύνη να «βαρύνει» τον τεχνικό μας.

Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι της ομάδας;

Είναι μεγάλη η ανανέωση που έχει γίνει, αν και πιστεύουμε ιδιαίτερα στις δυνατότητες των νέων μας παικτών. Θέλουμε αφενός να κερδίσουμε την παραμονή στην κατηγορία, αφετέρου να την κερδίσουμε με μεγαλύτερη άνεση σε σύγκριση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Ποιος είναι ο σκοπός της παρουσίας στην Καλαμάτα, παίζοντας φιλικό με την ομώνυμη ομάδα;

Ο νέος μας γενικός αρχηγός, Νίκος Παπαδέας, βρίσκεται από την Καλαμάτα και μέσω του ιδίου, οι άνθρωποι της ομάδας μας προσέγγισαν από πολύ νωρίς για μία φιλική αναμέτρηση. Δεχθήκαμε με χαρά να παίξουμε στο 1ο τουρνουά της Καλαμάτας και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την φιλοξενία που μας επεφύλαξε η διοίκηση του συλλόγου. Ελπίζουμε να επαναληφθεί αυτό το τουρνουά και να συμμετάσχουμε, ενώ ευχόμαστε ολόψυχα στην Καλαμάτα να έχει υγεία και να πετύχει τους στόχους της στη Γ’ Εθνική.