Οι Ίκαροι Σερρών δεν τα κατάφεραν κόντρα στο Χαρίλαο Τρικούπη το απόγευμα της Κυριακής και έχασαν έδαφος στη μάχη για την άνοδο στην Α2. Παρόλα αυτά η σεζόν για τους νεοφώτιστους θεωρείται απόλυτα επιτυχημένη, μιας και λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος παλεύει για μία θέση στην πρώτη 3αδα, ενώ έχει κερδίσει τις εντυπώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν με τον τρόπο που αγωνίζεται στο παρκέ.

Ένας από τους πρωταγωνιστές των Ικάρων τη φετινή σεζόν είναι και ο Άγγελος Γκάτζιας. Ο Ηπειρώτης γκαρντ ήταν εξαιρετικός για ακόμα μία φορά εντός παρκέ, όμως οι 18 πόντοι δεν ήταν ικανοί να βοηθήσουν ώστε να έρθει το μεγάλο διπλό. Ο ίδιος μιλά αποκλειστικά στο basketblog.gr για την ήττα της ομάδας του, την επόμενη μέρα αλλά και το μέλλον του.

·        Πού πιστεύεις ότι κρίθηκε το ντέρμπι της Κυριακής;

«Θεωρώ πως το παιχνίδι της Κυριακής κρίθηκε στο κακό μας τρίτο δεκάλεπτο. Σε εκείνο το σημείο χάσαμε της συγκέντρωση μας στην άμυνα και δεν είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση. Ο αντίπαλος πήρε μια διάφορα ασφάλειας την όποια διατήρησε μέχρι τέλους χάρη στα μεγαλύτερα αποθέματα ενεργείας του και τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας».

·        Πώς είναι το κλίμα πλέον στους Ικάρους μετά και την ήττα από τον Χαρίλαο Τρικούπη;

«Σίγουρα το κλίμα μετά από κάθε ήττα δεν είναι ευχάριστο, πόσο μάλλον μετά από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Παρόλα αυτά πρέπει να το αφήσουμε άμεσα πίσω μας και να επικεντρωθούμε στο επόμενο εξίσου δύσκολο παιχνίδι απέναντι στο Πευκοχώρι που θα κρίνει πολλά για την τρίτη θέση».

·        Πλέον με λίγες αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της σεζόν, ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

«Πλέον ο στόχος της ομάδας είναι η διεκδίκηση τεσσάρων νικών στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια, κοιτάζοντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά με σκοπό την κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ για την άνοδο».

·        Πώς θα έκρινες τη φετινή χρονιά για τους Ίκαρους με βάση και το πώς εκτυλίχθηκε η σεζόν;

«Ξεκινήσαμε την χρόνια ως μια νεοφώτιστη ομάδα που είχε ως αρχικό στόχο την γρήγορη σωτηρία. Φτάνοντας πλέον πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος και με την ομάδα στην πρώτη τετράδα μπορώ να πω πως η χρόνια εκτυλίχτηκε καλυτέρα πιθανά από ότι θα περίμενε ο καθένας, κάτι το όποιο είναι προϊόν του πολύ καλού κλίματος και των συνθηκών στην ομάδα».

·        Αν και υπάρχει ακόμα αγωνιστική δράση, σκέφτεσαι το μέλλον σου;

«Η σκέψη για το μέλλον η αλήθεια είναι πως πάντα υπάρχει στο μυαλό μου. Παρόλα αυτά όμως προσπαθώ να ζω την κάθε στιγμή ξεχωριστά και να γίνομαι καλύτερος καθημερινά ώστε να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».