Με όνειρα και φιλοδοξίες ξεκίνησε την φετινή του προετοιμασία ο Έσπερος Πατρών, ο οποίος έχοντας νέο προπονητή στον πάγκο του, θέλει να καταφέρει να μια πιο άνετη πορεία σε σχέση με την περσινή, όπου παρέμεινε στην κατηγορία την ύστατη ώρα.

Ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας, Σπύρος Γκοργκόλης τόνισε στους παίκτες του ότι στόχος της ομάδας είναι να παίξει ελκυστικό μπάσκετ, ενώ είχε στο πλευρό του, τους βοηθούς του  Γιάννη Μπαζίνα και γυμναστή τον Αποστόλη Σάκαρη:

«Στόχος μας είναι να παίξουμε ελκυστικό και σύγχρονο μπάσκετ και αυτό να συνδυαστεί με καλή πορεία. Ο σχεδιασμός υλοποιήθηκε σύμφωνα με τα όσα είχαμε προγραμματίσει και για αυτό υπάρχει αισιοδοξία και ενθουσιασμός. Εύχομαι να έχουμε υγεία και να μείνουμε μακριά από τραυματισμούς. Όλα τα άλλα με δουλειά και προσήλωση στο στόχο θα γίνουν».

Παρών στην πρώτη συγκέντρωση στο κλειστό  «Παναγιά Αλεξιώτισσα» ήταν και ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Κώστας Μαρλαφέκας, ο οποίος μιλώντας στους παίκτες ανέφερε: «Έχουμε πίστη στην ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι για την συγκρότηση του ρόστερ μας με παιδιά από την Πάτρα και τις γύρω περιοχές και με παιδιά, τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν αγωνιστεί και στο παρελθόν στην ομάδα ή έχουν βγει από τα σπλάχνα του συλλόγου. Στόχος μας είναι να δώσουμε και πάλι χρόνο και χώρο σε νέα παιδιά και σε δικά μας παιδιά και να πάμε καλύτερα από πέρυσι. Θέλουμε την παραμονή στην Κατηγορία και το κάτι παραπάνω».