Στροφή 180 μοιρών είχαμε στο Ηράκλειο καθώς, παρά την αρχική ανακοίνωση για απόσυρση από το πρωτάθλημα, οι άνθρωποι του συλλόγου βρήκαν τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους με την επιτροπή μπάσκετ των “μπλε” να αποστέλλει σήμερα το πρωί τα επίσημα έγγραφα στην ΕΟΚ για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Έτσι, ο ιστορικός σύλλογος θα συνεχίζει να αγωνίζεται στις εθνικές κατηγορίες και τη νέα σεζόν και, πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στο θέμα του προπονητή. Αυτή τη στιγμή τα δύο ονόματα που παίζουν πιο δυνατά για τη θέση είναι αυτά του Βασίλη Ράλλη και Γιώργου Μπιτζάνη, με τα μέλη της επιτροπής μπάσκετ να καλούνται να πάρουν την απόφαση, με τις εξελίξεις να αναμένονται ακόμα και εντός της ημέρας.

Είναι ξεκάθαρο, πάντως, πως στο Ηράκλειο δεν είναι διατεθειμένοι να εκμεταλλευτούν τις θέσεις που θα προκύψουν στην Α2 μετά την απόσυρση της ΑΕΚ και την επικείμενη αποχώρηση του Πανελληνίου, αφού σε αυτή την περίπτωση τα χρήματα που θα απαιτηθούν για συμμετοχή στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας θα είναι πολύ περισσότερα.