Λίγες ημέρες μετά την εμπλοκή του με τα διοικητικά του Ιωνικού Νικαίας, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του συντοπίτη Άρη, Κώστας Σκιαθίτης ανακοίνωσε ότι δεν δύναται να συμμετέχει στην προσπάθεια, καθώς συνάντησε ανθρώπους που αμφισβήτησαν την πρόταση του, χωρίς καν να την ακούσουν. Έτσι, τόνισε ότι αποχωρεί καθώς δεν ένιωσε ότι μπορούσε να γίνει μέρος της λύσης.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Αγαπητοί φίλοι,
Ουδέποτε αποδέχθηκα για τον εαυτό μου τον όρο “επενδυτής“, καθώς η επένδυση προϋποθέτει προσδοκία κέρδους κι εγώ δεν έχω την παραμικρή (ούτε καν αναμονή απόσβεσης). Για μένα η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι υποχρέωση προς το κοινωνικό σύνολο και το δυναμικότερο κομμάτι του, που είναι η νεολαία. Αν δεν επενδύσεις στα νιάτα, πού θα επενδύσεις;

Θέλησα να γίνω μέρος της λύσης, να συνδράμω με τις πενιχρές μου δυνάμεις, σε ένα μεγαλύτερο όραμα. Δεν περίμενα ούτε κόκκινο χαλί, ούτε υποκλίσεις, αλλά δεν περίμενα και πρόσωπα σκυθρωπά, ανθρώπους που αμφισβητούσαν την πρότασή μου, χωρίς καν να την ακούσουν. Πίστευα ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι, αν είμαστε πολλοί, αν καθένας κάνει αυτό που μπορεί, λειτουργώντας ως σύνολο κι όχι ως άτομα.

Ενδεχομένως, καθένας βλέπει το όνειρο που επιτάσσει η κουλτούρα του. Δεν ένιωσα ούτε μία στιγμή ότι μπορεί να γίνω μέρος της λύσης, άρα όποια προσπάθεια κι αν έκανα, θα ήμουν κομμάτι του προβλήματος. Δεν ένιωσα ότι έχουμε ταύτιση απόψεων με πολλούς από αυτούς που οφείλαμε να συνεργαστούμε.

Με λύπη ανακοινώνω ότι δεν μπορώ, κάτω από αυτές τις συνθήκες, να συμμετέχω στην προσπάθεια που θα κάνει ο Ιωνικός Νικαίας. Ομάδες με την ιστορία του Ιωνικού, με τον κόσμο που πιστά τον ακολουθεί, δεν έχουν αδιέξοδα. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι ικανοί να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Ευχαριστώ όσους μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους μαζί μου. Ευχαριστώ για την εκτίμηση που μου έδειξαν, ακόμα κι όσοι δεν μοιράστηκαν το ίδιο όραμα. Ευχαριστώ τον κόσμο της ομάδας για την ανοχή που έδειξε στο πρόσωπό μου.

Πέραν του ότι θεωρώ πως η απουσία μου από την προσπάθεια δεν θα στερήσει το παραμικρό από τη δυναμική του συλλόγου, πιστεύω ότι δεν ξόδεψα αλόγιστα τον χρόνο, ώστε να υπάρξει πρόβλημα στη διαδικασία μεταβίβασης της ομάδας, σε αυτόν που θα την ξαναφέρει εκεί που της αξίζει.

Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στον Ιωνικό…».