Αν στα γήπεδα “χτυπούσαν κάρτα” οι οπαδοί ο Παναγιώτης Γκρίτζαλης θα είχε καταγράψει στο ενεργητικό του δεκάδες “εργατοώρες” στην (όποια) έδρα της ΑΕΚ. Ο προπονητής των Τμημάτων Υποδομής του Αττάλου και πρώην συνεργάτης του Βαγγέλη Ζιάγκου και του Παναγιώτη Αριδά στα Τμήματα Υποδομής της ΑΕΚ μίλησε στην “ΩΡΑ των σπορ”.

Ο κ. Γκρίτζαλης είπε μεταξύ άλλων για την εμφάνιση της ΑΕΚ με την Ένωση Ιλίου: “Eίναι ηλίου φαεινότερον, ότι η ΑΕΚ διαθέτει το πιο ποιοτικό ρόστερ της κατηγορίας. Η εμφάνιση των παικτών, όμως, με την Ένωση Ιλίου δεν ήταν φυσιολογική. Δικαιολογούνται από μία πλευρά οι παίκτες, επειδή οι περισσότεροι προέρχονται από υψηλές κατηγορίες και κάποιες φορές έχουν την εντύπωση, ότι θα μπουν στο γήπεδο και θα κερδίσουν εύκολα. Αποδείχθηκε περίτρανα όμως ότι όλες οι ομάδες, έστω με παίκτες χαμηλότερου βεληνεκούς, τα δίνουν όλα απέναντι στην ΑΕΚ.

Η εντύπωση, που δημιουργήθηκε τουλάχιστον στο ματς με την Ένωση Ιλίου, είναι ότι “δεν γυάλιζε το μάτι” των παικτών! Ήταν λάθος η νοοτροπία τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Βέβαια, ο Μάριος Δεσποτάκης είναι ένας προπονητής, που εγώ τουλάχιστον τον θεωρώ “γάτα”. Ο Δεσποτάκης έχει δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο. Δεν μου περνάει ούτε για δευτερόλεπτο από το μυαλό μου, όμως, ότι υπάρχει ενδεχόμενο η ΑΕΚ να χάσει την άνοδο. Το θεωρώ δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα ανέβει. Αυτό, τουλάχιστον, θέλω να πιστεύω ως οπαδός της ΑΕΚ, βρε παιδί μου… 

Οι παίκτες έχουν την ποιότητα όμως να κάνουν πιο εύκολη την αποστολή τους. Απ’ ότι μαθαίνω και απ΄ ότι διαβάζω  πληρωμένοι είναι. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο Τμήμα Μπάσκετ τους τα παρέχουν όλα. Τι τους λείπει λοιπόν; Έχει τύχει να παρακολουθήσω προπονήσεις της ΑΕΚ. Οι παίκτες της στις προπονήσεις δείχνουν ιδιαίτερο πάθος. Γι’ αυτό απορώ με την εικόνα της ομάδας στο ματς με το Ίλιον”.

Για τον Ζιάγκο είπε: “Δεν έχει ευθύνη για την κακή εικόνα της περασμένης Κυριακής. Ενδεχομένως, είναι περισσότερο πράος απ’ ότι πρέπει. Οι παίκτες σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται παραμένουν παιδιά, μεγάλα παιδιά. Κάποιες φορές απαιτείται να επιβάλλεις το “καρότο και μαστίγιο”. Δεν μπορώ, όμως, να τον κατηγορήσω γι’ αυτό. Ο Βαγγέλης είναι ικανός τεχνικός. Έχει γνώσεις. Έχει επίπεδο”.

Για τον Τζόλο είπε: “Ήταν από τους παίκτες που είχαν θετική απόδοση με την Ένωση Ιλίου. Ο Βαγγέλης ήταν η αδυναμία μου όταν ήμουν στην εφηβική ομάδα της ΑΕΚ. Ένα παράπονο έχω μόνο. Έπρεπε εδώ και χρόνια να δουλέψει και ν’ αποκτήσει μυικό όγκο. Έκανε λάθος που δεν έκανε κάτι γι’ αυτό. Για το ταλέντο του τι να πω;  Ό,τι κι αν πω θα είναι λίγο. Έχει εξαιρετικά προσόντα. Έχει σπουδαίο χαρακτήρα. Τον είχα δει και στο φιλικό της ΑΕΚ με το Μαρούσι και ήταν εκπληκτικός σε ρόλο ηγέτη της ομάδας. Θεωρώ, ότι πρέπει να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής”.