Από υπέρβαση σε υπέρβαση πηγαίνει τη φετινή σεζόν ο Πανερυθραϊκός, ο οποίος μετά τη νίκη του επί του Αμύντα (80-74) εδραιώθηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα των βορείων προαστίων έκανε, έτσι, το 2-0 στις αναμετρήσεις με τους “πορτοκαλί” και θα έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος της σεζόν.

Ο εκ των πρωταγωνιστών της νίκης των “κόκκινων”, αλλά και της γενικότερης εντυπωσιακής πορείας της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα, Νίκος Μακρής, μίλησε στο basketblog.gr σχολιάζοντας την επικράτηση επί του Αμύντα, το θρίαμβο επί της ΑΕΚ, αλλά και τη μάχη της κορυφής ανάμεσα στην “Ένωση” και το Ψυχικό.

Ο Νίκος Μακρής δήλωσε αρχικά αναφερόμενος στη σημασία της νίκης επί των “πορτοκαλί” στην προσπάθεια για την κατάληψη της τρίτης θέσης της βαθμολογίας: “Παίζει μεγάλο ρόλο γιατί βγάλαμε έναν εκ των διεκδικητών της τρίτης θέσης εκτός στόχου αφού τους έχουμε κερδίσει δύο φορές. Αν κάνουμε την υπέρβαση την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Αετό, πιστεύω πως θα είμαστε εμείς η ομάδα που θα τερματίσει στην τρίτη θέση”.

Όσο για το αν θα είναι επιτυχία ο τερματισμός στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα; Ο έμπειρος γκαρντ ήταν σαφής: “Σίγουρα θα είναι! Στην αρχή της σεζόν η σκέψη μας ήταν στο να εξασφαλίσουμε την παραμονή. Κανείς δεν περίμενε ότι τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν θα είμαστε τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Γι αυτό το λόγο αξίζει ένα μεγάλο “μπράβο” σε όλους όσοι βάζουν το λιθαράκι τους στην ομάδα“.

Παράλληλα, ο Νίκος Μακρής αναφέρθηκε στο νικηφόρο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ, την οποία “σκότωσε” με τα τρίποντα που πέτυχε: “Έχουμε αποδείξει καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν ότι παίζουμε καλύτερα όταν βρίσκουμε ομάδες που έχουν υψηλή ποιότητα. Από την αρχή της σεζόν όποια ομάδα κι αν ρωτούσες, θα σου έλεγε πως θέλει να κερδίσει την ΑΕΚ, τόσο βάσει ονόματος όσο και βάσει ρόστερ. Ομολογουμένως, αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη της χρονιάς για εμάς γιατί αποδείξαμε στους εαυτούς μας μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε αν πιστέψουμε στις δυνατότητές μας”, και συνέχισε τονίζοντας πως η νίκη επί της ΑΕΚ δεν ήταν… γκέλα για την “Ένωση“:

“Διαφωνώ με όλους αυτούς που λένε ότι η ΑΕΚ γκέλαρε στην Ερυθραία. Με την τρίτη ομάδα της βαθμολογίας έπαιζε. Αν μπορούμε να πούμε ότι έκανε μία γκέλα, αυτή ήταν ξεκάθαρα η ήττα από τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου. Αν με ρωτούσες προγνωστικά γι αυτό το ματς, θα στοιχημάτιζα… το σπίτι μου στη νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Κρόνο“.

Αναφορικά με τη “μάχη” ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ψυχικό για την κατάκτηση του τίτλου δήλωσε: “Υπάρχουν δύο παράγοντες στο θέμα του τίτλου. Ο ένας είναι ότι ΑΕΚ παίζει με τρομερή πίεση μετά την ήττα στην έδρα μας. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Ο άλλος παράγοντας είναι ότι το Ψυχικό δεν παίζει με άγχος. Έχει μεγάλη τύχη και ικανότητα γιατί κερδίζει πολλά κλειστά μας”, και συνέχισε:

“Μιλώντας πριν το ντέρμπι, πιστεύω πως οι πιθανότητες είναι 60-40 υπέρ του Ψυχικού. Μετά τον αγώνα μπορεί όλα να αλλάξουν. Το Ψυχικό έχει καταφέρει να μην κάνει γκέλα, όπως αυτή της ΑΕΚ στον Κρόνο. Έχει καταφέρει να καθαρίσει τα ματς που θέλει”.

Τέλος, ο έμπειρος γκαρντ της ομάδας των βορείων προαστίων κατέληξε αναφερόμενος στις υπερβάσεις που κάνει ο Πανερυθραϊκός τη φετινή σεζόν: “Με εκπλήσσουν όλα τα παιδιά συνεχώς. Δεν έχω λόγια να το εκφράσω. Ίσως ακούγεται λίγο χαζό, αλλά δεν περίμενα καθόλου αυτή την πορεία. Με την πάροδο των μηνών, όμως, είδα τέτοια ανταπόκριση από όλους, που ούτε εγώ το περίμενα. Κάθε αγωνιστική με εξέπλητταν. Είναι προς τιμήν τους. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι και να συνεχίσουν να μας στηρίζουν όλοι, προπονητές και διοίκηση. Βλέπουμε τελικά ότι τα μπάτζετ δεν παίζουν ρόλο“.