Η Ένωση Ιλίου επέστρεψε στην Γ΄Εθνική κατηγορία, μην μπορώντας να κρατηθεί στην Β’ Εθνική, με τον αρχηγό της Οδυσσέα Μπέλλα μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook να κάνει μια αναδρομή στον λόγω της πτώσης, ζητώντας δημόσια συγνώμη ως αρχηγός της ομάδας. Για το φινάλε άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται αυτή να ήταν η τελευταία του χρονιά ως αθλητής της στην ομάδα της καρδιάς του.

Αναλυτικά:

«Δυο χαμένες βολές στα 6” με τον πίνακα στα Αοράκια να δείχνει 66-66 με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση και εν τέλει να χαθεί. Έτσι η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε, δυστυχώς με το χειρότερο τρόπο. Ο υποβιβασμός ήρθε και η Ένωση Ιλίου του χρόνου θα αγωνίζεται στη Γ Εθνική. Τι φταίει; για τον καθένα από εμάς που ιδρώνουμε, παλεύουμε και αγωνιούμε για 40 λεπτά επί τριάντα παιχνίδια μπορεί η αιτία να είναι να διαφορετική.

Λάθη που έγιναν από εμάς του παίκτες, τους προπονητές, από τη διοίκηση καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, σφάλματα τη στιγμή που κρινόταν ένα ματς, αρνητικές ενέργειες εντός και εκτός παρκέ. Όλα αυτά συσσωρεύτηκαν, έσκασαν και δυστυχώς καταλήξαμε στην πτώση. Το κερασάκι στη τούρτα; οι δικές μου βολές με το Ηράκλειο, που όπως αποδείχτηκε το μόνο που θα κέρδιζαν σε περίπτωση που έμπαιναν ήταν ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα και τίποτα περισσότερο.

Και το γράφω αυτό γιατί την ίδια ώρα που σούταρα από τη γραμμή της φιλανθρωπίας ο Εργοτέλης πανηγύριζε στο Κορωπί, άρα η ομάδα μας είχε ήδη υποβιβαστεί (μιας και η ομοσπονδία αποφάσισε την τελευταία στιγμή να «διώξει» τέσσερις από την κατηγορία). Παρόλα αυτά ως ΑΡΧΗΓΟΣ της ομάδας έχω την ανάγκη να εκφράσω μια δημόσια συγνώμη για το συγκεκριμένο γεγονός. Μια συγνώμη στους συμπαίκτες μου, στους προπονητές μου και σε αυτούς που πόνταραν ότι θα ευστοχήσω.

Σε αυτούς που πραγματικά είχαν αγωνία για το ματς και σε αυτούς που μας στήριξαν ενεργά και όχι στα λόγια τη φετινή σεζόν, αλλά και σε αυτούς που βρίσκονται στην οικογένεια της ‘Ένωσης και θέλουν μόνο το καλό και την ανοδική εξέλιξη της ομάδας.

Υποσχέσεις δυστυχώς για άμεση επιστροφή στη Β Εθνική δεν μπορώ ακόμα να δώσω. Όχι γιατί δεν θέλω, αλλά γιατί δεν ξέρω αν του χρόνου θα αποτελώ ενεργό μέλος του συνόλου, γιατί με την καρδιά μου δεν θα απέχω ποτέ. Ο απολογισμός θα γίνει, καλό θα είναι ο καθένας μας να κάνει το δικό του, να δούμε τι πραγματικά φταίει και να βελτιωθούμε τόσο για το ομαδικό όσο και για το ατομικό καλό. Από εκεί και έπειτα βλέπουμε.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μας στήριξαν ψυχολογικά και οικονομικά τη φετινή σεζόν. Χωρίς αυτούς τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Όλους αυτούς που έτρεξαν και κουράστηκαν για το σύλλογο. Ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μέσα από την καρδιά μου».