Το μεγάλο ντέρμπι της 22η αγωνιστικής του Νότου έφτασε και σε λίγη ώρα Διαγόρας και Ιπποκράτης, θα κληθούν να παλέψουν σε ένα παιχνίδι που ίσως κρίνει σε μεγάλο βαθμό για το ποία από τις δύο ομάδες θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Οι δύο ομάδες δείχνουν τα τελευταία χρόνια πως δεν μπορούν χώρια η μία με την άλλη. Την περσινή σεζόν ήταν οι δύο ομάδες που πέτυχαν την άνοδο από την Γ’ στην Β’ Εθνική, με τον Διαγόρα να τερματίζει στην πρώτη θέση με ρεκόρ 21-3 και από την άλλη ο Ιπποκράτης να παίρνει την άνοδο, όντας δεύτερος με ρεκόρ 20-4. Το καλοκαίρι που μας πέρασε οι δύο ομάδες μας έδειξαν πως δεν ανέβηκαν απλά για να έχουν μία παρουσία στην Β’ Εθνική και αυτό φάνηκε από τις κινήσεις τους. Αρχικά η ομάδα του Διαγόρα πρόσθεσε στο δυναμικό της, τον Νίκο Πέττα, με τον έμπειρο φόργουοντ να έχει κερδίσει τρεις συνεχόμενες χρονιές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Α2 (2014) και της Β’ Εθνικής (2013,2015). Από την άλλη ο Ιπποκράτης απάντησε με τον Φάνη Κούμπουρα ο οποίος στο παρελθόν είχε αποτελέσει και μέλος της Εθνικής ομάδας Ανδρών. Οι “νησιώτες” όμως προχώρησαν και σε ακόμη μία αλλαγή και αυτή ήταν η θέση του προπονητή, με τον Χάρη Κουλουριώτη να διαδέχεται τον Μιχάλη Καπλανίδη στο πάγκο της ομάδας από την Κω.

Με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2017-18 οι δύο ομάδες έκαναν το “μπαμ”, με τους νεοφώτιστους στην κατηγορία να δείχνουν παιχνίδι με το παιχνίδι πως θα πρωταγωνιστήσουν, κάτι το οποίο απέδειξαν στην πορεία και αυτή την στιγμή παλεύουν για την δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, που θα τους χαρίσει την άνοδο στην Α2.

Αυτή την στιγμή ο Διαγόρας βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας έχοντας ρεκόρ 16-5, ενώ ο Ιπποκράτης ακολουθεί τρίτος με μόλις μία νίκη πίσω, έχοντας ρεκόρ 15-6. Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι την φετινή σεζόν, ο Ιπποκράτης ήταν ο μεγάλος νικητής 86-79, με τους “νησιώτες” σε περίπτωση νίκης στο σημερινό παιχνίδι να αποκτούν σημαντικό προβάδισμα, σε ενδεχόμενη ισοβαθμία των δύο ομάδων στο τέλος του πρωταθλήματος.