Μια από τις μεγαλύτερες νίκες του στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Αμύντας, ο οποίος παρά τις απουσίες των Καμπούρη, Βογιατζή, Πίννη, και τον Αγγελόπουλο να αγωνίζεται μόλις με δυο προπονήσεις, κατάφερε να «αλώσει» το «Στ.Καλαϊτζής» της Νέας Ερυθραίας, επικρατώντας του Πανερυθραϊκού, με 102-100, σε ένα ματς με σκορ επιπέδου NBA, όπου οι δυο ομάδες πέτυχαν 26 τρίποντα.

Καταλύτης για αυτή τη νίκη ήταν ο Σπύρος Διαμαντόπουλος με 33 πόντους, ο οποίος μετά από μια μακρά πορεία στη Νέα Κηφισιά, επέστρεψε το καλοκαίρι του 2014 στην Β’ Εθνική, και πλέον από ένας «χρυσός» ρολίστας αρχίζει να γίνει πρωταγωνιστικής, ξεδιπλώνοντας το πλούσιο ταλέντο του, αλλά και την προσωπικότητα του ηγέτη που διαθέτει.

O 31χρονος φόργουορντ μίλησε στο basketblog.gr τονίζοντας την ικανοποίηση του για τη νίκη της ομάδας του, σε ένα παιχνίδι που η θέληση και η προσωπικότητα υπερίσχυσε των απουσιών.

Αναλυτικά είπε για…

-την προσωπική σου απόδοση: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα καλά σε ένα παιχνίδι που χρειαζόταν να βγει η προσωπικότητα όλων μας λίγο παραπάνω αν θέλαμε να κερδίσουμε σε μια έδρα που λίγοι έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια».

-το τι σημαίνει αυτή η νίκη σε αυτή την έδρα: «Είναι όντως μια μεγάλη νίκη λόγω της αξίας της ομάδας της Ερυθραίας και των απουσιών που είχαμε και έχουμε ακόμα.Φυσικά κάποιες νίκες έχουν μεγαλύτερη αξία απο κάποιες άλλες και χθες το χαρήκαμε όλοι υπερβολικά».

-πως βλέπεις την συνέχεια στο πρωτάθλημα για τον Αμύντα και ποιος είναι ο στόχος: «Η συνέχεια για μας είναι ίδια όπως μέχρι σήμερα…μάχη σε όλα τα παιχνίδια και προσπάθεια για να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα απέδειξε χθες άλλα και με όλη την παρουσία της ότι έχει ισχυρότατα υλικά με σημαντικότερα την αφοσίωση και την ενότητα».

-αν η εμπειρία σου τόσα χρόνια στον πρωταθλητισμό βοηθάει την ομάδα, και αν πλέον προσαρμόστηκες έχοντας πλέον και περισσότερο χρόνο συμμετοχής από ότι είχες τα τελευταία χρόνια στην ΑΕΝΚ: «Πρέπει να σου πω ότι σε καμία περίπτωση δεν ήρθα στον Αμύντα απο την ΑΕΝΚ και την Α1 με τον αέρα της προηγούμενης ομάδας μου. Ήρθα για να γίνω ένας ισότιμος κρίκος όπως όλοι είμαστε στην ομάδα και γιατί ήμουν διψασμένος να παίξω μπάσκετ μέσα σε μια ομάδα που θα βγάλει το καλύτερο μου. Ακόμα έχω πολλά να δώσω και ποτέ μου δεν βάζω ταβάνι απόδοσης ούτε επίτευξης στόχων. Έχω μάθει να μαι ανικανοποίητος και να κλείνω τα αυτιά μου στις επευφημίες και στα χτυπήματα στην πλάτη και να τα ανοίγω στο να μαθαίνω πράγματα κάθε μέρα απ τον μεγαλύτερο και σπουδαιότερο συμπαίχτη η προπονητή ως τον τελευταίο έφηβο μιας ομάδας. Κάθε μέρα που περνάει προσαρμόζομαι και περισσότερο φυσικά κι αυτό οφείλεται 100% στον προπονητή μου που με πιστεύει πάρα πολύ, και στους συμπαίχτες μου που έχουμε άριστη συνεργασία. Τέλος θα ήθελα να αναφέρω πως η χθεσινή νίκη είναι αφιερωμένη στον Αλέκο Παρασκευόπουλο που σαν χθες πριν λίγα χρόνια έχασε τη μητέρα του».

Διαβάστε στο αναλυτικό ρεπορτάζ του http://www.kifissia24.gr την ανάλυση του αγώνα και δείτε το πλούσιο φωτορερποτάζ.