Μπορεί η ΑΕΚ να ολοκληρώσει αήττητη το φετινό πρωτάθλημα; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει μετά και από τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής, εκεί όπου η “Ένωση” έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Κρόνο Αγ. Δημητρίου επικρατώντας άνετα με 64-42. Κι αν για την ΑΕΚ το παιχνίδι αυτό ήταν κάτι παραπάνω από… βατό, το ίδιο δεν ισχύει για τον Αμύντα Δάφνης, ο οποίος χρειάστηκε τον Χριστόφορο Χούμα για να κάμψει την αντίσταση της Ένωσης Ιλίου. Αυτά και άλλα πολλά στο Top 5 της 2ης αγωνιστικής του ομίλου Νότου της Β’ Εθνικής, όπως τα είδε το basketblog.gr.

Τυπική διαδικασία

Καλώς ή κακώς σε όλα τα παιχνίδια που θα δώσει τη φετινή αγωνιστική σεζόν, η ΑΕΚ θα είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Η “Ένωση” δεν αντιμετώπισε, όπως αναμενόταν, πολλές δυσκολίες απέναντι στον νεοφώτιστο Κρόνο Αγ. Δημητρίου και με τον Βεσκούκη να σκοράρει και πάλι κατά ριπάς (26 πόντοι με 4 τρίποντα) πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της. Αλήθεια, υπάρχει ομάδα που να μπορέσει να σταματήσει την προέλαση της “Βασίλισσας”.

Χούμας, όπως λέμε… Πέτροβιτς

Σίγουρα η παρομοίωση είναι υπερβολική, αλλά δεδομένου πως σαν σήμερα πριν 48 χρόνια γεννήθηκε ο “Μότσαρτ” του παγκόσμιου μπάσκετ ίσως είναι… επίκαιρη. Κι αυτό γιατί ο Χριστόφορος Χούμας ήταν μια ομάδα μόνος του στη χθεσινή αναμέτρηση ανάμεσα σε Αμύντα Δάφνης και Ένωση Ιλίου σκοράροντας συνολικά 27 πόντους, με το… εξωπραγματικό ποσοστό των 8/9 σουτ τριών πόντων. Ο έμπειρος φόργουορντ πήρε την ομάδα του από το χέρι και με ηγετική εμφάνιση την οδήγησε στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη, μια βδομάδα πριν την επικίνδυνη έξοδο στην έδρα του Έσπερου ΑΟΠΑ.

Άμυνα που “τσακίζει κόκκαλα”

Μπορεί να μην διαθέτει το πλέον ποιοτικό ρόστερ της κατηγορίας, αλλά ο Πανερυθραϊκός έχει στη μηχανή του πραγματικούς μαχητές. Με αυτή τη λογική, άλλωστε, ο Δημήτρης Χουχουλής επάνδρωσε το ρόστερ της νέας σεζόν αφού θέλησε να γεμίσει την ομάδα του με παίκτες που θα έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους την μαχητικότητα. Κι αν στην πρεμιέρα η ποιότητα του Νίκου Πέττα δεν επέτρεψε στον Πανερυθραϊκό να αποδράσει από την έδρα του Ψυχικού με το “διπλό”, αυτό δεν συνέβη χθες. Οι “κόκκινοι” περιόρισαν τον Χολαργό στους 51 (!) πόντους και πήραν μία σημαντική νίκη εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Βίοι αντίθετοι

Από τη μία πλευρά μία ομάδα (Χαλκίδα) που δημιουργήθηκε την τελευταία στιγμή και από την άλλη μία ομάδα (Έσπερος ΑΟΠΑ) που σε μεγάλο ποσοστό είναι ίδια με πέρσι. Αυτό, όμως, λίγη σημασία είχε, όπως αποδείχθηκε χθες, καθώς οι Χαλκιδαίοι εκμεταλλεύτηκαν όλα τα λάθη των αντιπάλων τους και με μπροστάρη το Βασίλη Εκινέ (24 πόντοι) πήραν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Αντίθετα, οι Πατρινοί γνώρισαν τη δεύτερη συνεχόμενή τους ήττα και, πλέον, η εντός έδρας αναμέτρηση που ακολουθεί κόντρα στον Αμύντα Δάφνης είναι αρκετά κρίσιμη.

Έλλειψη εμπειρίας

Η διάθεση του Γιάννη Γιαννόπουλου να δουλεύει ως επί το πλείστον με νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες είναι γνωστή σε όσους ασχολούνται με τις “μικρές” κατηγορίες. Φέτος, όμως, και με δεδομένο το χαμηλό μπάτζετ που είχε στη διάθεσή του, ο έμπειρος προπονητής έχει αναλάβει μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Να κρατήσει τον Δούκα στην κατηγορία. Οι “μπλε” έδειξαν και χθες πως η απουσία έμπειρων παικτών (πλην Γιάννη  Γιαννούλη) αποτελεί το μεγάλο “αγκάθι” γνωρίζοντας την ήττα με 91-82 από τη Νήαρ Ηστ στην Καισαριανή.