Η συμμετοχή της ομάδας της ΑΕΚ στη Β’ Εθνική βρίσκει διχασμένο το οργανωμένο συνδεσμιακό Κίνημα. Η “Original 21” έχει πάρει σαφώς θέση υπέρ της εξέλιξης αυτής. Οι εκπρόσωποι του “Πατήσια Club”, των “Defenders”, και ο Νίκος Γεωργαντζόγλου (ως πρόεδρος των AEKfans) τάσσονται κατά της επιλογής, αλλά θα στηρίξουν την ομάδα.

Υπέρ της απόφασης τάσσονται ο Παγκύπριος Σύνδεσμος, η “Ένωση 1924”, ο Σύνδεσμος Κατερίνης. Επικριτικός έναντι του Γιάννη Φιλίππου και των διαχειριστών που ακολούθησαν ήταν ο εκπρόσωπος των “Πειρατών του Ονείρου”.

Τί δήλωσε ο Νίκος Γεωργαντζόγλου στην “ΩΡΑ των σπορ”: “Στο πρώτο σκέλος, εμείς δεν συμφωνούμε. Για αυτό και ασχοληθήκαμε πέρυσι με το μπάσκετ, για να μην πέσει η ομάδα και άλλη κατηγορία και για μία νίκη, δεν ανεβήκαμε στην Α1. Στο δεύτερο σκέλος, εμείς σαν σύνδεσμος στηρίζουμε την ΑΕΚ σε όλα τα αθλήματα, οπότε οπαδικά θα είμαστε στο γήπεδο. Θα στηρίξουμε, είτε με την αγορά διαρκείας, είτε με την παρουσία μας στο γήπεδο. Σίγουρα έγιναν πολύ καλές κινήσεις. Μας χαροποίησε το γεγονός ότι οι Φαλέκας, Σιαμανδούρας, Δέσπος και Τζόλος θα συνεχίσουν στην ομάδα. Φτιάχτηκε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο. Ναι μεν δεν έμειναν τα περσινά αστέρια της, αλλά η ομάδα είναι πολύ καλή για Β’ Εθνική”.

Τί δήλωσε για λογαριασμό του “Πατήσια Club” ο Λεωνίδας Ρέστης: “Δεν συμφωνούμε. Μπορεί να φαντάζει ως ευνοϊκό ως σενάριο, το ότι σβήστηκαν τα χρέη, αλλά αν κάνουμε αναδρομή στο παρελθόν και δούμε ότι η ΑΕΚ ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδας, με μία σοβαρή διοίκηση και πρωταγωνιστούσε και δούμε επίσης, τι μεσολάβησε για να φτάσουμε να είμαστε και ευχαριστημένοι με το να σβηστούν τα χρέη, τότε αυτά τα πράγματα είναι μυστήρια. Είμαστε ΑΕΚ. Δεν είμαστε… Καλλιθέα. Δεν μπορεί η ομάδα που έμαθε τους Έλληνες τι σημαίνει μπάσκετ, να παίζει στη Β’ Εθνική και να είμαστε και ευχαριστημένοι. Πώς θα κάνουμε την ΑΕΚ ξανά πρώτη; Με… κουκιά; Ο σύνδεσμος ασχολείται με όλα τα τμήματα της ΑΕΚ, γιατί πάνω από όλα, είμαστε ΑΕΚ. Τώρα, το ότι δεν μας αρέσουν πολλά από αυτά που γίνονται, είναι ένα άλλο ζήτημα. Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε, να λέμε αλήθειες στον κόσμο και να κάνουμε σκληρή κριτική σε αυτούς που θέλουν την ΑΕΚ μικρή”.

Τί δήλωσε για λογαριασμό των “Defenders” ο Γιώργος Μποφίλιος: “Δεν συμφωνούμε, αλλά είναι αναγκαίο κακό αυτό που έγινε. Ας ελπίσουμε ότι ήταν μια καλή κίνηση, για να ξεκαθαρίσουμε με τα χρέη. Ελπίζω να ανέβουμε σε δύο χρόνια στην πρώτη κατηγορία. Βεβαίως και θα στηρίξουμε. Βέβαια είμαστε απογοητευμένοι που η μοναδική ομάδα που έχει πάρει ευρωπαϊκό, μόνο με Έλληνες παίκτες, βρίσκεται στη Β’ Εθνική. Ωστόσο, θα την ακολουθήσουμε όμως και στα Λιόσια και όπου πάει. Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια του κυρίου Αλεξίου. Όλος ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει την προσπάθεια, για να μην απογοητευτούν και οι παίκτες”.

Τί δήλωσε για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο  Οπαδών ΑΕΚ ο Κώστας Χατζηκωστής: “Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, όπως είναι δύσκολα τα πράγματα και στο ποδόσφαιρο. Δεν νομίζω ότι θα άντεχε η ομάδα στην Α2, από οικονομικής άποψης. Όπως όλα δείχνουν, θα ήταν μάταιο. Θα προσπαθήσουμε και εμείς (να στηρίξουμε). Είναι δύσκολο για εμάς, λόγω απόστασης. Μακάρι πάντως να δούμε και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, μια άσπρη μέρα. Εμείς είμαστε με όλα τα τμήματα. Θα στηρίξουμε όπως μπορούμε. Όταν δεν υπάρχει χρήμα, όποιος και να μπει, είναι δύσκολο. Ο Γεωργαντζόγλου προσπαθούσε πέρυσι, αλλά αυτό δεν έφτανε. Χρειάζεται να υπάρχει και χρήμα. Όταν δεν υπάρχει, θα είσαι στη μιζέρια”.

Τί δήλωσε ο Κυριάκος Χήνας, ως πρόεδρος της “Ένωσης 1924”: “Ήμουν εξ εκείνων που είχα υποστηρίξει τον εκούσιο υποβιβασμό στη Β’ Εθνική, συνεπώς συναινώ με την απόφαση, εφόσον όμως υπάρχει πλάνο. Θα πρέπει κάποια στιγμή, να ξεκινήσει η εκκαθάριση της ΚΑΕ, ώστε να απαλλαχθεί τυπικά και ουσιαστικά, η ΑΕΚ από τα χρέη Από εκεί και πέρα, γίνεται μια καλή προσπάθεια από τους υπεύθυνους. Φαίνεται ότι υπάρχει υγεία, μακάρι να πάνε όλα καλά. Θα στηρίξουμε και εμπράκτως την προσπάθεια αυτή. Θα κινηθούμε μαζικά ως Ένωση 1924, για να βρεθούμε κοντά στην ομάδα μπάσκετ, δεν ξέρω ακόμα με ποιον τρόπο. Πιθανότατα θα γίνουν κάποιες εκδηλώσεις, θα έρθω σε επαφή με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην Ένωση 1924. Με λίγα λόγια πρέπει όλοι μαζί και συντονισμένα, να αποδώσουμε το αξιακό μέγεθος που αρμόζει στην ομάδα μπάσκετ. Οι καταστάσεις είναι οριακές, πρέπει να βρισκόμαστε όλοι σε εγρήγορση”.

Τί δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΦ ΑΕΚ Ν. Πιερίας/Κατερίνης, Βάιος Χαρισόπουλος: “Τα χειρότερα, τα έχουμε ζήσει. Όσο περισσότερες καλές βάσεις βάζουμε, τόσο το καλύτερο. Εκ των πραγμάτων δεν υπήρχε άλλη λύση. Προέχει η υγεία, για να επανέλθουμε δυναμικά στην Α1 στο μέλλον. Δεν πρέπει να γίνουν λάθη του παρελθόντος”. Ακολούθως, τόνισε ότι ο σύνδεσμος θα σταθεί κοντά στο τμήμα: “Θα την στηρίξουμε την προσπάθεια, αν και η ΑΕΚ θα αγωνίζεται φέτος στη νότια Ελλάδα και θα είναι δύσκολο να είμαστε στα γήπεδα. Ωστόσο, έχουμε πάει και στην Βαρκελώνη με το μπάσκετ. Ήμασταν κοντά πάντα. Οι κινήσεις (Αλεξίου) δείχνουν πολύ σωστές και ότι ο άνθρωπος θέλει να κάνει κάτι καλό και όχι εφήμερο”.

Την άποψη του συνδέσμου των “Πειρατών του Ονείρου”, κατέθεσε ο Θανάσης Τσόγκας, που ζήτησε από όλους τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές της ΚΑΕ ΑΕΚ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους: “Ένοχοι απέναντι στην ιστορία της ΑΕΚ, οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές όλων αυτών των εποχών, που οδήγησαν την αλλοτινή Βασίλισσα της Ευρώπης, στη σημερινή άθλια θέση. Θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ, δεν θέλει να τους βλέπει ούτε ζωγραφιστούς. Κανέναν τους”.