Μετά τον Βασίλη Μαλτέζο, άλλος ένας παίκτης που φόρεσε φέτος τη φανέλα των Μελισσίων, θα μετακομίσει στο Δούκα για την επόμενη χρονιά. Ο λόγος για τον Μηνά Στεργίου (1999, 1.93μ.), που άφησε πίσω του τα Μελίσσια έπειτα μία 4ετία στα πορτοκαλί.

Τη σεζόν 2021-22 ο Στεργίου ήταν ο 4ος σκόρερ των Μελισσίων στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής, δίχως πάντως να καταφέρει να αποτρέψει τον υποβιβασμό της ομάδας στη Γ’ Εθνική. Ο ίδιος είχε απολογισμό 235 πόντους σε 26 αγώνες (9 κατά μέσο όρο).

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω πλέον στην οικογένεια του Δούκα και ανυπομονώ να δίνω καθημερινά τον καλύτερο μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της. Θέλω να ευχαριστήσω τον coach Σορώτο, καθώς και τους ανθρώπους της διοίκησης για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου και να ευχηθώ να έχουμε μια καλή σεζόν με υγεία», τόνισε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης ο 23χρονοε γκαρντ.

Θυμίζουμε ότι πέρα από τους Μαλτέζο, Στεργίου η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων έχει αποκτήσει ακόμα τον Παντελή Κοψιά από τον Μανδραϊκό, τον Δημήτρη Λιβανό από τον Εθνικό και έχει ανανεώσει τους Μιχαήλ, Λάκκα κσι Τσιτσιγιάννη.

Η ανακοίνωση του Δούκα:

«Το τμήμα Μπάσκετ του ΑΣΕ Δούκα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του αθλητή Μηνά Στεργίου (1999, 1.93μ).

Το ταλέντο του και οι αγωνιστικές δυνατότητες του 23χρονου γκαρντ αποτέλεσαν και το «διαβατήριο» για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Ο ίδιος αποδέχτηκε την πρόταση των «μπλε κλείνοντας το «κεφάλαιο» με την ομάδα των Μελισσίων (αγωνιστικές 4 σεζόν) και ανοίγοντας ένα νέο.

Στον Ηρακλή Φιλιατών έκανε τα πρώτα του αγωνιστικά βήματα (2006-2016) ο Μηνάς Στεργίου για να έρθει η πρόταση από την ΑΕΚ στην οποία και αγωνίστηκε για μια σεζόν (2016-2017) και κατέκτησε την 1η θέση στο πρωτάθλημα U21 και την 3η θέση με την Εφηβική ομάδα. Η επόμενη σεζόν τον βρήκε στον Πανερυθραϊκό (2017-2018) ενώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια (2018-2022) αγωνίστηκε με τη φανέλα της ομάδας των Μελισσίων με την οποία πανηγύρισε και την άνοδο από τη Γ’ Εθνική στη Β’.

Μηνά, καλώς όρισες στην οικογένεια» του Δούκα!».