Η πολύ καλή πορεία του ΑΣΕ Δούκα από τη στιγμή που εκείνος ανέλαβε τα ηνία της ομάδας έπεισε τους ανθρώπους της ομάδας ουσιαστικά να επεκτείνουν την κοινή τους πορεία με τον προπονητή Κώστα Σορώτο και για τη νέα αγωνιστική σεζόν (2022-23)!

Ουσιαστικά, η ομάδα της Αθήνας κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό στον πολύ δύσκολο 2ο όμιλο στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με τον έμπειρο τεχνικός σε ρόλο μαέστρου, κάτι που αποτέλεσε φυσικά το «κλειδί» για την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, ο Δούκας μέτρησε 12 νίκες και 12 ήττες σε 24 ματς και τερμάτισε στην 8η θέση της λίγκας, και με τον Σορώτο στον πάγκο του ευελπιστεί για μια ακόμα καλύτερη πορεία με τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το τμήμα μπάσκετ του ΑΣΕ Δούκα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή της ομάδας μας, Κώστα Σορώτο.

Ο πολύπειρος τεχνικός συναντήθηκε χθες το βράδυ με τα στελέχη του τμήματος, συζήτησαν σε άριστο κλίμα και αποφάσισαν να προχωρήσουν μαζί και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η πολύ καλή αγωνιστική πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν σε συνδυασμό με την επίτευξη του στόχου της παραμονής αλλά και την ταύτιση απόψεων που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές έφερε και την ανανέωση»

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κώστας Σορώτος:

«Θεωρώ πως για εμένα ήταν μια εύκολη απόφαση. Η πορεία του ΑΣΕΔ αυτούς τους επτά μήνες μου υπαγόρευε να κάνω αυτό ακριβώς που έκανα, να συμφωνήσω με την ομάδα και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Όλο αυτό το διάστημα δημιουργήσαμε μια ευχάριστη καθημερινότητα και κρατηθήκαμε ενωμένοι δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης και άριστης συνεργασίας τόσο με τους Διοικούντες του τμήματος όσο και με τους αθλητές στην ομάδα», αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Κώστα Σορώτου λίγες ώρες μετά τη συμφωνία του με τους «μπλε» ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Δουλέψαμε εξαιρετικά δημιουργήσαμε μια πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα αντάμειψαν και την προσπάθεια μας. Είναι τιμή για έμενα που θα παραμείνω στον Δούκα και την επόμενη χρονιά και εύχομαι να έχουμε τα ίδια καλά ή και ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Μεταγραφικά, θα παραμείνουμε πιστοί στο πλάνο και τη φιλοσοφία του Συλλόγου μας. Επενδύουμε και πάλι σε νέα παιδιά που έχουν πάθος και ενθουσιασμό. Θα γίνει πρώτα ένας κύκλος συζητήσεων με τα παιδιά που αγωνίστηκαν φέτος στην ομάδα και στη συνέχεια θα δούμε πως θα κινηθούμε στη μεταγραφική αγορά».

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο γενικός αρχηγός Λευτέρης Ζησιμάτος:

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί ο Κώστας Σορώτος δεν είναι μόνο ο προπονητής του ΑΣΕΔ, είναι πλέον ένας πολύ καλός φίλος, ένα μέλος της οικογένειας μας. Εκτός από πολύ καλός προπονητής, είναι πολύ καλός άνθρωπος, που μπορείς να τον εμπιστευτείς, να συζητάς ατελείωτες ώρες για μπάσκετ και να βασιστείς επάνω του. Γι’ αυτό δεν είχαμε να συζητήσουμε πολλά στο να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας. Η αγάπη του για τον ΑΣΕΔ είναι δεδομένη. Η εκτίμηση στο πρόσωπο του είναι επίσης πολύ μεγάλη. Είμαστε χαρούμενοι που θα παραμείνει κοντά μας και ξεκινάμε μαζί του να χτίζουμε τον Δούκα της σεζόν 2022-2023».