Φώναζε (δημοσιογραφικά) χρόνια ο υπογράφων για το κακό που ερχόταν στο μπάσκετ και σε επίπεδο υποδομών και το οποίο αποτελούσε πρωτίστως ευθύνη της διοίκησης της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ (αλλά δευτερευόντως και των διοικήσεων της ΚΑΕ), αλλά ουδείς “ίδρωνε”.

Οι ομάδες των Τμημάτων Υποδομής που κατέκτησαν κατά το πρόσφατο παρελθόν  σε επίπεδο εφήβων-παίδων πρωταθλήματα και μετάλλια σε Ελλάδα και Ευρώπη “σβήνουν”. Αυτό όμως οι …Τούρκοι δεν το ήξεραν. Το έμαθαν…

Το basketblog.gr αποκαλύπτει μία ιστορία τρέλας, που από τη μία τιμά την ΑΕΚ, από την άλλη “αποκαλύπτει” το δράμα σε όλο του το εύρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν,  πριν από μερικές ημέρες έφτασε στα Γραφεία της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια πρόσκληση-πρόταση από το Πανεπιστήμιο “9 Σεπτεμβρίου” της Σμύρνης και πιο συγκεκριμένα από τη Λέσχη Νεότητας και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου.

Οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου προσκάλεσαν την ΑΕΚ -μέσω μιας άκρως συγκινητικής επιστολής- να πάρει μέρος σε τουρνουά Παμπαίδων, ήτοι για αθλητές γεννηθέντες το 1999 και το 2000. Ζήτησαν από την ΑΕΚ να ορίσει εκείνη εντός του καλοκαιριού την… ημερομηνία διεξαγωγής (προτείνοντας ως μήνες τους Ιούλιο και Αύγουστο”. Για την “προαγωγή της φιλίας των δύο χωρών”, έγραφε η πρόσκληση. Κυρίως όμως έγραφε: “Με δεδομένο ότι η ΑΕΚ αποτελεί όνομα-πρότυπο για τους υπευθύνους και τους παίκτες του τουρκικού συλλόγου, τυχόν θετική απάντηση θα αποτελούσε σημαντικό γεγονός για τη διοργάνωση”.

Ομάδα-πρότυπο… έγραψαν! Μόνο που η (πρώην Βασίλισσα της Ευρώπης) ΑΕΚ βολοδέρνει σε επίπεδο ανδρών εξαιτίας λαθών διαρκείας των παραγόντων της. Σε επίπεδο Ακαδημιών, με εξαίρεση τις φιλότιμες προσπάθειες του ιστορικού εφόρου Ευάγγελου Δερμανούτσου και κάποιες μεμονωμένες ιδιωτικές πρωτοβουλίες, εγκαταλείφθηκε πλήρως από την διοίκηση της Ερασιτεχνικής. Και κατά πως φαίνεται δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα, αν και ποτέ δεν είναι αργά, ούτε από την παρούσα διοικούσα επιτροπή του Τμήματος Μπάσκετ, η οποία βεβαίως ανέλαβε μόλις πριν από 7 μήνες μία δύσκολη αποστολή.

Μόνο, που η ΑΕΚ δεν είναι μόνο το παρόν, είναι και το μέλλον της. Εννοείται πως ανεπανόρθωτη ζημιά προκάλεσε στην υπόθεση αυτή και η (αδικαιολόγητη) κατεδάφιση και του “Γιώργος Μόσχος” από τις μπουλντόζες του …Γρανίτσα.

Η τωρινή ΑΕΚ διαθέτει δώδεκα παιδιά των ηλικιών που απαιτεί το τουρνουά και περίπου μόνο σαράντα συνολικά, που προπονούνται στο κλειστό γήπεδο του Λεοντείου Λυκείου των Πατησίων. Μόνο, που τα παιδιά αυτά τώρα μαθαίνουν να ακουμπάνε την μπάλα. Πρόδηλο είναι, ότι η ΑΕΚ απάντησε αρνητικά στους Τούρκους και η επιστολή πέρασε στις (βασανισμένες) καλένδες της ιστορίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο τουρνουά είναι οι Ανατολού Εφές, Μπεσίκτας, Γαλατασαράι, Φενερμπαχτσέ, Πανεπιστήμιο Γιαμανλάρ, Πανεπιστήμιο Τζελιζίμ, Πανεπιστήμιο Σμύρνης και δήμος Καρσίγιακα (Κορδελιού).

Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά στα χρονικά η ομάδα των εφήβων της ΑΕΚ, χρυσή πρωταθλήτρια Ελλάδος 2003 και ασημένια πρωταθλήτρια ΕΣΚΑ 2011, υποβιβάζεται εφέτος στη Β΄ Κατηγορία και λογικά διαλύεται…