Από τους πιο αγαπημένους των οπαδών της ΑΕΚ, ο Μίρκο Μιλίσεβιτς, έδωσε το “παρών” στην αναμέτρηση ΑΕΚ-Ψυχικού.

Ο πρώην σέντερ της ΑΕΚ (και του Απόλλωνα Πάτρας) παραχώρησε συνέντευξη στη σημερινή “ΩΡΑ των σπορ”. Πριν από περίπου είκοσι (!) χρόνια είχε μιλήσει για πρώτη φορά στην ταπεινότητά μας, ως αθλητής της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, απ΄ όπου και το φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Για τα οπαδικά του αισθήματα: “Είμαι …ΑΕΚάρα!Το κλειστό των Λιοσίων δεν ήταν και… Γιώργος Μόσχος, αλλά πήρα μία μικρή γεύση, απ’ αυτά, που είχα ζήσει ως παίκτης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το λένε κι άλλοι αθλητές. Το ξέρω. Αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Με τρελαίνουν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Δεν μπορείς να μην γίνεις ΑΕΚ, όταν φοράς έστω και για λίγο τη φανέλα της και όταν τους ακούς”.

Για την αναμέτρηση με Ψυχικό: “Είναι άσχημο που παίζει η ΑΕΚ στη Βήτα Εθνική. Η ΑΕΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα μπάσκετ στην Ελλάδα. Πρέπει να βρίσκεται στην Α1. Να μιλήσω για το ματς; Αλλά ποιο ματς; Ήθελα από καιρό να δω την ΑΕΚ και βρήκα την ευκαιρία να την δω στο ντέρμπι, όπως γραφόταν, με το Ψυχικό. Δεν έγινε κανένα ντέρμπι όμως. Απορώ πώς το Ψυχικό είναι πρώτο; Και απορώ πώς η ΑΕΚ είναι δεύτερη; Στο γήπεδο η ΑΕΚ φάνηκε τουλάχιστον μια κλάση καλύτερη. Ο Δημήτρης Δέσπος έκανε μεγάλη εμφάνιση. Ήταν ο παίκτης που με εντυπωσίασε. Βέβαια, το Ψυχικό δεν είχε καλούς σέντερ. Δεν υποτιμώ όμως τον Δέσπο. Όταν έπαιζα εγώ,  ο Δημήτρης ήταν πολύ μικρός. Χαίρομαι που είναι τριάντα οκτώ χρονών τώρα και παίζει έτσι, που έχει τέτοια ενέργεια. Μπορεί να παίξει και μέχρι τα σαράντα, έτσι όπως τον βλέπω. Εγώ είμαι σαράντα επτά και νιώθω… έτοιμος να παίξω. Μη γελάς. Αλήθεια λέω… Αρκεί να σου πω, ότι καρφώνω κιόλας!”

Για την άνοδο: “Η ΑΕΚ θα ανέβει στην Α2. Δεν ξέρω αν θα γίνει αυτό μέσω της πρώτης θέσης, ή μέσω μπαράζ, πάντως θα ανέβει. Η ΑΕΚ έχει υλικό ανώτερο για την κατηγορία, που παίζει. Χαίρομαι που έχει ανθρώπους που βάζουν χρήματα στη Βήτα Εθνική. Βέβαια, για να φτιάξουν ομάδα πρωταθλητισμού στην Α2 θα πρέπει να γίνουν πέντε-έξι προσθήκες. Θα πρέπει ν’ αποκτηθούν και δύο κοινοτικοί, που να κάνουν την διαφορά. Στην Α1 τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα λόγων των επιχορηγήσεων. Με λιγότερα χρήματα και οργάνωση που βλέπω ότι υπάρχει, η ΑΕΚ θα ξαναγίνει πρωταγωνίστρια”.

Για την ενότητα στην ΑΕΚ: “Έμεινα εντυπωσιασμένος από την ενότητα των προέδρων, που επικρατεί στην ΑΕΚ σε ώρες δύσκολες για τον σύλλογο. Πήγα στο γήπεδο και είδα τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ, τον πρόεδρο του… βόλεϊ (σ.σ. και πρόεδρο της Ερασιτεχνικής), τον τυπικά πρόεδρο του μπάσκετ, με τον οποίο μίλησα κιόλας, να κάθονται όλοι μαζί. Δεν το βλέπεις συχνά αυτό στα γήπεδα. Μπράβο στην ΑΕΚ. ‘Οσο επικρατεί αυτό το κλίμα θα ξαναγίνει δυνατή παντού η ΑΕΚ και σύντομα”.

Για το παρελθόν: “Δεν πρόλαβα την πολύ καλή εποχή της ΑΕΚ, αλλά ήταν όμορφα. Δεν ξεχνώ την παρέα που κάναμε με τον Ρολάντο Μπλάκμαν. Και μιας και το ανέφερα, σου αποκαλύπτω ότι τις επόμενες ημέρες έρχεται στην Ελλάδα. Πάντα του άρεσε η Αθήνα. Θέλει να αγοράσει και σπίτι εδώ. Στην Γλυφάδα. Επικοινωνούμε συχνά με τον «Ρο», που είναι μάνατζερ στο Ντάλας. Με ρωτάει συνέχεια για την ΑΕΚ, τι κάνει, πού παίζει και όλα αυτά…”

Και κατέληξε: “Θέλω πολύ να ξαναδώ την ΑΕΚ. Θα είμαι παρών και στον Χολαργό. Πρέπει όλοι οι οπαδοί της ΑΕΚ να στηρίξουν την προσπάθεια της διοίκησης. Περίμενα περισσότερο κόσμο με το Ψυχικό. Ξέρω ότι δεν μπορούν να βλέπουν την ομάδα τους στη Βήτα Εθνική. Δεν είναι εύκολο. Όμως, πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα να επιστρέψει στην Α1. Είναι μεγάλη δύναμη ο κόσμος της ΑΕΚ. Το αξίζουν οι παίκτες αλλά και όσοι διοικούν το Τμήμα Μπάσκετ”