Από την Α’ ΕΣΚΑ στη Β’ Εθνική σε ένα καλοκαίρι! Αυτό είναι το δρομολόγιο του Δημήτρη Ιωάννου, του 21χρονου φόργουορντ που ανακοινώθηκε σήμερα (9/6) από τον Εθνικό και θα παίξει την επόμενη χρονιά για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Β’ Εθνική.

«Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω τον επικεφαλής, κ. Δημήτρη Καραφαντή, τα μέλη της επιτροπής του Εθνικού, αλλά και το τεχνικό τιμ για την εμπιστοσύνη τους. Είχα ακούσει εξαιρετικά λόγια για τους ανθρώπους της ομάδας. Όσα μου είπαν, αλλά και ο εν γένει τρόπος προσέγγισης τους, μου επιβεβαίωσαν στο ακέραιο όσα έχω ακούσει», τόνισε ο Ιωάννου μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής (2ης φετινής των Πειραιωτών έπειτα από εκείνης του Μάριου Βαθρακοκοίλη).

«Θα προσπαθήσω να τους ανταποδώσω την εμπιστοσύνη, που έδειξαν στο πρόσωπο μου. Το βάρος του να αγωνίζεσαι σε μία τόσο ιστορική ομάδα και με βαριά φανέλα σαν του Εθνικού είναι μεγάλο. Θα δώσω το 100% μου μέσα στο παρκέ, ώστε να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και να κάνουμε χαρούμενους τους φιλάθλους μας», πρόσθεσε ο πρώην παίκτης του Εύνικου, ομάδα της Α’ ΕΣΚΑ.

Η ανακοίνωση του Εθνικού:

«Η επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού ανακοινώνει την απόκτηση του Δημήτρη Ιωάννου. Ο νεαρός φόργουορντ αποτελεί τη δεύτερη μεταγραφική κίνηση της ομάδας μας μετά την επιστροφή του Μάριου Βαθρακοκοίλη.

Ο Δημήτρης Ιωάννου ξεκίνησε τα μπασκετικά του βήματα στα τμήματα υποδομής του Περιστερίου. Σε ηλικία 16 ετών μεταπήδησε στην εφηβική ομάδα της ΑΕΚ, με την οποία κατέκτησε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (2018) και ένα χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο (2019). Στη συνέχεια, ο 21χρονος φόργουορντ μεταπήδησε στον Εύνικο, όπου αγωνίστηκε για δύο σεζόν στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις».