Ο Εθνικός έχει αρχίσει νωρίς νωρίς τις κινήσεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Άρχισε με την πρόσληψη του Γιάννη Καράμπελα για τη θέση του προπονητή (μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Κώστα Οικονομάκη), συνέχισε με τις ανανεώσεις των νεαρών Λιβανού, Κατσαμπάνη, συνέχισε με την επιστροφή του Στέλιου Καραφαντή και σήμερα (1/6) ανακοίνωσε και την πρώτη του μεταγραφή: τον Κώστα Μπασδέκη, που άρχισε τη σεζόν 2020-21 στον Έσπερο.

Ο Μπασδέκης δήλωσε στη σελίδα του Εθνικού στο Facebook για τη μεταγραφή του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Εθνικού για την ευκαιρία που μου δίνουν να αγωνιστώ για έναν σύλλογο με μακρόχρονη ιστορία στον αθλητισμό. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, για να πετύχουμε τους στόχους μας και να πανηγυρίζουμε νίκες μαζί με τους φιλάθλους μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Κώστα Μπασδέκη. Ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής υπέγραψε στην ομάδα μας και τη νέα σεζόν θα φοράει τη φανέλα του Εθνικού.

Ο 30χρονος γκαρντ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στον Έσπερο Καλλιθέας, με τον οποίο πραγματοποίησε φανταστικές εμφανίσεις. Σε τέσσερα ματς είχε κατά μέσο όρο 20,3 πόντους και ήταν εκ των κορυφαίων σκόρερ της Β΄Εθνικής Κατηγορίας. Στο παρελθόν, ο Κώστας Μπασδέκης έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας με Δάφνη, Αετό, ΑΕΚ Άργους και Ψυχικό, ενώ στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής με Απόλλωνα Αθηνών, Ιωνικό ΝΦ, Ίλιον και Παπάγου».