Ο Εθνικός έπαιξε για το γόητρο και την υστεροφημία του την περασμένη Κυριακή (8/5), όταν επικράτησε του Πανελευσινιακού με 78-73 στην παράταση. Επρόκειτο για ένα ματς που ναι μεν ήταν αδιάφορο βαθμολογικά για τις δύο ομάδες, εντούτοις έπαιζε μεγάλο ρόλο στην κούρσα για την παραμονή στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής.

Η ουσία είναι ότι οι Πειραιώτες όχι μόνο πήραν εν τέλει τη νίκη, αλλά έγιναν κιόλας η 25η ομάδα στην ιστορία της Β’ Εθνικής, που συμπλήρωσε 100 νίκες στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία. Ειρήσθω εν παρόδω, δύο περισσότερες νίκες αριθμεί πλέον ο 24ος Μακεδονικός (102) και μία λιγότερη η 26η ΕΦΑΟΖ (99).

Σε άλλα ιστορικά στατιστικά από τη Β’ Εθνική…

  • Η νίκη επί της Μελίκης ήταν αρκετή, ώστε να κρατήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στην κατηγορία. Ήταν επίσης και η υπ’ αριθμόν 110 στην ιστορία της ομάδας στη Β’ Εθνική, η οποία “έπιασε” στην 22η θέση του ιστορικού πίνακα τον Δημόκριτο. Μία θέση ψηλότερα βρίσκονται οι Μαχητές Πειραματικό Πεύκων, οι οποίοι έφτασαν τις 111 νίκες μετά το “διπλό” στην Ευκαρπία.
  • Μία θέση ψηλότερα στην ιστορική λίστα των σκόρερ ανέβηκε ο Παναγιώτης Κιγμέτογλου, που έφτασε τους 2669 πόντους στη Β’ Εθνική, ξεπέρασε τον Δημήτρη Καζιάνη (2662) και είναι πλέον 27ος.
  • Με τη συμμετοχή του στο τελευταίο ματς του Ερμή Σχηματαρίου, ο Τάσος Δημητριάδης αναρριχήθηκε στην 35η θέση της ιστορικής λίστας με 231, όσες είχε στην καριέρα του και ο Στάθης Κεραμιτσόπουλος.