Πιστός στο πλάνο της δημιουργίας μιας νεανικής ομάδας παραμένει ο Εθνικός. Ο σύλλογος του Πειραιά πρόσθεσε στο ρόστερ του τον Φραγκίσκο Κατσοχειράκη, τον 19χρονο (2002) γκαρντ, που την προηγούμενη χρονιά έπαιζε στον Απόλλωνα Σμύρνης.

«Ευχαριστώ τους προπονητές και τη Διοίκηση, με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα σωματείο με το όνομα και την ιστορία του Εθνικού. Είμαι συνειδητοποιημένος για τις απαιτήσεις σ’ αυτό το επίπεδο και αποφασισμένος να δώσω το καλύτερο που μπορώ από τη μεριά μου, για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Εύχομαι υγεία σε όλους τους αθλητές και να έχουμε φέτος μια πλήρη και χωρίς διακοπή αγωνιστική χρονιά», τόνισε ο Κατσοχειράκης, που έχει αγωνιστεί ακόμα στον Μ.Ε.Λ.Α. Αγίου Ελευθερίου, στον Νικηφόρο και στον Άρη Πετρούπολης.

Στο πλαίσιο της μεταγραφής του Κατσοχειράκη ο Εθνικός ανακοίνωσε επίσης ότι οι νεαροί Μάριος Βακόνδιος, Γιώργος Σαούλης και Μιχάλης Ραπτόπουλος θα συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά στη Β’ Εθνική με τους “κυανόλευκους”.

Η ανακοίνωση του Εθνικού:

«Ο Εθνικός ανακοινώνει την απόκτηση του Φραγκίσκου Κατσοχειράκη, που πέρσι αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής θα ενισχύσει τον νεανικό κορμό της ομάδας μας, καθώς και φέτος ο Εθνικός θα επενδύσει και θα στηρίξει νεαρούς ταλαντούχους καλαθοσφαιριστές.

Παράλληλα, ανακοινώνουμε την παραμονή του Μάριου Βακόνδιου, του Γιώργου Σαούλη και του Μιχάλη Ραπτόπουλου. Οι τρεις νεαροί παίκτες ήταν στην ανδρική ομάδα και την περσινή σεζόν και θα ενισχύσουν και φέτος τον Εθνικό στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας, ενώ παράλληλα θα αγωνίζονται και στην εφηβική ομάδα του συλλόγου. Σκοπός της ομάδας μας, εκτός από το να πρωταγωνιστεί στις Εθνικές Κατηγορίες, είναι να βγάζει και παίκτες από τα σπλάχνα της και να τους δίνει τη δυνατότητα να αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο».