Τυπική διαδικασία ήταν η ανανέωση του Νάσου Χούμπαυλη στον πάγκο του Εθνικού και για την επόμενη χρονιά. Μετά το εξαιρετικό φίνις στη χρονιά, την οποία ολοκλήρωσε με επτά νίκες στα τελευταία εννέα παιχνίδια, με συνέπεια την παραμονή στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής, η ομάδα του Πειραιά ανακοίνωσε σήμερα (12/5) την ανανέωση του έμπειρου κόουτς.

«Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της επιτροπής, αλλά και προσωπικά τον κ. Δημήτρη Καραφαντή για την στήριξη τους και για την εμπιστοσύνη τους. Είμαι χαρούμενος που θα παραμείνω στον Εθνικό και τη νέα σεζόν. Μπορεί να ήρθα στα μέσα της φετινής σεζόν, αλλά πρόλαβα να δεθώ μ΄αυτήν την ιστορική ομάδα και ένιωσα πόσο βαριά είναι αυτή η φανέλα», δήλωσε μετά την ανανέωσή του ο Χούμπαυλης.

«Όσον αφορά τη νέα σεζόν, θα μείνουμε πιστοί στη φιλοσοφία της ομάδας. Θα φτιάξουμε ένα ρόστερ που θα συνδυάζει εμπειρία και νεανικότητα. Ο Εθνικός είναι από τις ομάδες που στηρίζουν τα νέα παιδιά και στόχος μου είναι τη νέα σεζόν να αναδείξουμε το ταλέντο τους. Φέτος, η ομάδα στηρίχθηκε σε νέους παίκτες και μάλιστα παίκτες από τα «σπλάχνα» της και αυτό θα κάνουμε και τη νέα σεζόν. Θέλουμε να κρατήσουμε τον βασικό κορμό μας, ο οποίος έδειξε φέτος ειδικά στον δεύτερο γύρο ότι έχει γίνει ένα με το dna του Εθνικού, δεν δέχεται την ήττα, παλεύει σε κάθε φάση και δίνει το 100% του.

Στόχος της ομάδας θα είναι να παίξει ωραίο μπάσκετ και οι παίκτες σε κάθε ματς να κάνουν κατάθεση ψυχής και να δίνουν τα πάντα για τη νίκη. Εμείς θα πηγαίνουμε βήμα – βήμα, παιχνίδι – παιχνίδι και στο τέλος της σεζόν θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Σημαντικό ρόλο για την επίτευξη των στόχων μας θα παίξει φυσικά και ο κόσμος μας. Στα δύσκολα φέτος ήταν εδώ και αποτέλεσε τον έκτο παίκτη μας και είμαστε σίγουροι ότι και τη νέα χρονιά θα είναι στο πλευρό μας και θα δημιουργούν μία «καυτή» ατμόσφαιρα», πρόσθεσε ο προπονητής του Εθνικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον προπονητή, Νάσο Χούμπαυλη. Τα μέλη της επιτροπής συναντήθηκαν με τον κόουτς Χούμπαυλη και δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγα λεπτά για να επέλθει συμφωνία. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεση τους να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία κι έτσι ήταν τυπική διαδικασία η συμφωνία και η ανανέωση της συνεργασίας μας.

Ο Νάσος Χούμπαυλης ανέλαβε τα ηνία του Εθνικού στα μέσα της φετινής σεζόν και κατάφερε να κάνει το «θαύμα» του. Η ομάδα μας όταν ήρθε ο Νάσος ήταν στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος και κατάφερε να την οδηγήσει στην έκτη θέση. Ο Εθνικός υπό τις οδηγίες του κόουτς Χούμπαυλη έκανε πορεία πρωταθλητισμού και χαρακτηριστικό είναι ότι μέτρησε 7 νίκες σε 9 παιχνίδια!

Τα μέλη της επιτροπής και ο Νάσος Χούμπαυλης έχουν σηκώσει ήδη μανίκια και τρέχουν τον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Η ομάδα μας θα μείνει πιστή στη φιλοσοφία της. Το ρόστερ και της νέας σεζόν θα απαρτίζεται από παίκτες με εμπειρία, οι οποίοι θα πλαισιωθούν από νεαρούς ταλαντούχους παίκτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Γι αυτό το λόγο ο Νάσος Χούμπαυλης θα έχει άμεση συνεργασία και με τους υπεύθυνους των Ακαδημιών, καθώς ο Εθνικός είναι από τις ομάδες που δίνουν βαρύτητα στα τμήματα υποδομής».