Εναν αληθινό «γίγαντα», αλλά και έναν πολύ ταλαντούχο και εξελίξιμο σέντερ έβαλε στην φορντ λάιν της η Ελευθερούπολη. Και το «γίγαντας» που είπαμε στην αρχή του κειμένου, δεν το είπαμε έτσι. Δεν το είπαμε «μεταφορικά». Ισχύσει 100% στην κυριολεξία. Η ομάδα απέκτησε τον πανύψηλο σέντερ, Αλή Μπουτσακτσή, ο οποίος βλέπει τον κόσμο από τα 2.14μ.!

Ο νεαρός σέντερ ανδρώθηκε μπασκετικά στον Αρίωνα Ξάνθης. Εκεί έκανε τα πρώτα του βήματα και εκεί έπαιζε ως τώρα. Η Ελευθερούπολη τον είχε στο μάτι εδώ και καιρό. Τελικά έκανε την κίνησή της, τα βρήκε με τους Ξανθιώτες και τον έφερε στον σύλλογο.

Ο παίκτης, πάντως, δεν αποκτήθηκε με… κανονική μεταγραφή. Αποκτήθηκε ως δανεικός για τα επόμενα δυο χρόνια. Μέσα στην συμφωνία, όμως, υπήρχε και ένας όρος που ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι ο Μπουτσακτσή θα είναι δανεικός αν στο διάστημα αυτής της διετίας βρεθεί ομάδα που θα θελήσει να τον αποκτήσει, τότε η Ελευθερούπολη θα μπορεί να τον πουλήσει, αλλά για να κάνει αυτό, θα πρέπει να δώσει ένα πολύ σημαντικό μερίδιο στην ομάδα του, τον Αρίωνα Ξάνθης.