Για τις αδικίες (διαρκείας) στο μπάσκετ και όχι μόνο μίλησε ο Νίκος Γεωργαντζόγλου.

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, που παρακολούθησε την αναμέτρηση Χολαργού-ΑΕΚ, παραχώρησε συνέντευξη στην “ΩΡΑ των σπορ” και τόνισε μεταξύ άλλων:

Η ΑΕΚ από τότε, που ιδρύθηκε ήταν κυνηγημένη. Από μικρό παιδί θυμάμαι να συμβαίνει αυτό. Το βιώνει ο κάθε “Ενωσίτης” σε όλα τα αθλήματα εδώ και χρόνια. Από τότε, που γεννιόμαστε, αντιλαμβανόμαστε ότι μας πολεμάνε, είτε πρόκειται για το ποδόσφαιρο, είτε για το… τάβλι. Το έχω φιλοσοφήσει αρκετά το θέμα αυτό. Οι δύο ανταγωνιστές της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν συμβιβάστηκαν ποτέ με την ιδέα ότι υπάρχει η ΑΕΚ. Τους χαλάει την πιάτσα η ΑΕΚ. Δεν μπορώ να μπω και στο μυαλό των ανθρώπων τους, αλλά είναι προφανές ότι χωρίς την ΑΕΚ των αξιών στα πόδια τους, το έργο τους γίνεται πιο εύκολο. Η ΑΕΚ αδικείται και στη Βήτα Εθνική στο μπάσκετ. Είναι τρομερό, αλλά τελικά δεν εκπλήσσομαι. Ότι δεν ήθελαν και δεν θέλουν την ΑΕΚ στην Α1 είναι γεγονός. Και το έχω ξαναπεί αυτό”.

Και συμπλήρωσε ο κ. Γεωργαντζόγλου: “Υπάρχει και κάτι άλλο που ενοχλεί. Ενοχλεί το …έμβλημα της ΑΕΚ, το οποίο παραπέμπει σε συμβολισμούς. Παραπέμπει στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Παραπέμπει σε ιδεώδη, που κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν. Θα μου πείτε, αυτό συμβαίνει με το Ψυχικό στην Βήτα Εθνική; Δεν ξέρω. Ακούω διάφορα. Διαβάζω διάφορα. Δεν έχω αποδείξεις όμως. Γεγονός είναι, όμως, ότι η ΑΕΚ αδικείται. Όσοι νόμιζαν, ότι η ΑΕΚ θα κάνει περίπατο έπεσαν έξω. Είναι η καλύτερη ομάδα; Είναι. Το είδαμε και στο ματς με τον Χολαργό. Μία ομάδα πλήρης για την κατηγορία, που όμως δεν είναι πρώτη. Βέβαια, δεν θα πρέπει οι αδικίες αυτές να αποτελέσουν “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” για κανέναν. Προφανώς, οι ευθύνες αγγίζουν και την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες. Η ΑΕΚ είναι, όμως, καλή ομάδα. Δεν δικαιούται αυτό να το αμφισβητήσει κανείς. Θα κερδίσει στο μπαράζ με όποιον κι αν παίξει. Έτσι πιστεύω. Στο φινάλε το δικαιούνται ο Κοτσάτος και ο Αλεξίου. Είναι κρίμα να μην ανταμειφθούν για τους κόπους μιας χρονιάς και για τα χρήματα, που έχουν βάλει. Θα είναι κρίμα να μείνουν με την πίκρα. Έχω περάσει από την θέση τους, βέβαια στην Α2 εγώ, και τους καταλαβαίνω”.

Για τα λάθη της δικής του θητείας δήλωσε: “Έχω αναλάβει τις ευθύνες, που μου αναλογούν και το ξέρετε. Από κει και πέρα, όπως στις επιτυχίες, έτσι και στις αποτυχίες μερίδιο έχουν όλοι. Και οι παίκτες έφταιξαν πέρσι. Δεν μπορείς να χάνεις από το Παγκράτι και τον Πιερικό και ειδικά με τον τρόπο, που είχαμε χάσει εμείς. Ειδικά από το Παγκράτι, που ήταν ο αντίστοιχος φετινός… Κρόνος. Το ρεζουμέ είναι ότι δεν θέλουν την ΑΕΚ στην Α1. Δεν θέλουν την ΑΕΚ να υπάρχει. Αυτό είναι το κυρίαρχο ζήτημα”.

Για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο: “Ισχύουν τα ίδια. Σας είπα. Πέρα από τις δικές μας παθογένειες, κάποιοι μας πολεμάνε. Το ποδόσφαιρο άντεξε περισσότερο από το μπάσκετ γιατί είχε άλλη δυναμική. Αυτή την δυναμική την δημιουργούσε ο κόσμος. Όταν ο κόσμος της ΑΕΚ άρχισε να εγκαταλείπει το γήπεδο, η ΑΕΚ έγινε πιο ευάλωτη. Αν ο κόσμος είχε φύγει νωρίτερα, θα την είχαν ρίξει νωρίτερα. Βλέπετε τι γίνεται στο πρωτάθλημα. Όλοι εναντίον της ΑΕΚ. Το μπάσκετ το εγκατέλειψε νωρίτερα ο κόσμος. Θυμόσαστε τι έγινε και πέρσι στην δική μου περίπτωση. Έβαλα αρκετά χρήματα. Αν στήριζε την προσπάθεια και αγόραζε εισιτήρια θα μου έδινε και μένα το κίνητρο να συνεχίσω. Δεν το έκανε. Τέλος πάντων, η ΑΕΚ θα σωθεί στο ποδόσφαιρο. Πάνω απ΄ όλα είμαι οπαδός κι αυτό θέλω να πιστεύω. Βέβαια, στα Γιάννενα, επειδή πήγα, είδα την χειρότερη ΑΕΚ όλων των εποχών. Αυτό με προβληματίζει και με φοβίζει. Πάντως, ο Λίνεν θα έπρεπε να είχε φύγει… χθες”.

Για το ενδεχόμενο εμπλοκής του με την Ερασιτεχνική: “Ακόμη δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Μετά την παραίτηση Παπαδημητρίου μπορεί να βρεθεί λύση εκ των ενόντων. Ο συνδυασμός μου πάντως ετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Ομολογώ, ότι δεν έχουμε τις ίδιες οικονομικές δυνατότητες που είχαμε πριν από δύο χρόνια. Η συγκυρία δεν βοηθά. Είναι γεγονός ότι βρίσκομαι σε συζητήσεις για “συμπαίκτες”. Δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό αυτή την ώρα, δεν μπορώ να σας πω κάτι. Θα είμαστε όμως παρόντες όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές. Το μυαλό μας αυτή την στιγμή βρίσκεται όμως στο ματς με τον Πανθρακικό, που είναι ζωής ή θανάτου. Το καθήκον καλεί όλους τους “Ενωσίτες” να είμαστε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ”.

Για τις δυνατότητες που έχει ως ΛΑ.Ο.Σ. να αλλάξει το δυσμενές για την ΑΕΚ κλίμα: “Είναι γεγονός ότι η ΑΕΚ αποτελεί τον βασικό λόγο, που αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική. Προφανώς, θα κάνω κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή, δηλαδή να αναστραφεί το κακό κλίμα για την ΑΕΚ. Πόσω μάλλον από την στιγμή, που είμαι Τομεάρχης Αθλητισμού του ΛΑ.Ο.Σ. Ξέρετε, όμως, ότι το μείζον πρόβλημα για την ΑΕΚ είναι το γήπεδο. Η έλλειψη γηπέδου έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στον σύλλογό μας. Ως ΛΑ.Ο.Σ. δουλεύουμε, λοιπόν, στο κομμάτι του γηπέδου, που πρέπει και θα γίνει στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Αυτονόητο είναι, ότι αν μπούμε στη Βουλή θα έχουμε διαφορετικές δυνατότητες. Ασχολούμαι ένα χρόνο μόνο, δεν ξέρω πώς είναι να είσαι στη Βουλή, αλλά θα είναι διαφορετική η δυναμική μας αν αύριο μας τιμήσει ξανά ο λαός. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για την ΑΕΚ και για το δικαίωμα να επιστρέψει στον ιερό χώρο της Φωκών και Καππαδοκίας. Στο σπίτι της…»
·