Η σημασία ενός ηγέτη σε μία ομάδα είναι να δίνει τις λύσεις όταν και όποτε πρέπει. Υπό αυτή την έννοια, ο Χριστόφορος Χούμας είναι ο ηγέτης του Αμύντα Δάφνης στο φετινό πρωτάθλημα. Τουλάχιστον αυτό έδειξε στην προχθεσινή αναμέτρηση απέναντι στην Ένωση Ιλίου, οπότε και φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 8 (στα 9) τρίποντα. Ο ίδιος, πάντως, δεν θέλησε να αποδεχθεί αυτόν τον χαρακτηρισμό τονίζοντας πως οι “πορτοκαλί” ξεχωρίζουν γιατί διαθέτουν μία πολύ ποιοτική εξάδα παικτών, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία από την κατηγορία.

“Πιστεύω ότι ήταν ένας συνδυασμός μέρας και βοήθειας από τους συμπαίκτες μου για να μπορέσουν να μου βγάλουν κάποια ξεμαρκάριστα σουτ. Για να λέμε την αλήθεια, τέτοιο ποσοστό δεν γίνεται να το έχει ο οποιοσδήποτε παίκτης κάθε βδομάδα“, δήλωσε αρχικά ο Χριστόφορος Χούμας για την εντυπωσιακή απόδοσή του στο παιχνίδι με την Ένωση Ιλίου, όπου μέτρησε 8/9 τρίποντα, και συνέχισε αναφερόμενος στην ποιότητα του Αμύντα Δάφνης:

Είμαστε μια εξάδα παικτών, οι οποίοι έχουν πολλά χρόνια εμπειρίας σε αυτές τις κατηγορίες και μπορούν κάποιες καταστάσεις που παρουσιάζονται σε κάθε παιχνίδι να τις διαχειρίζονται κατάλληλα, με μεγαλύτερη ψυχραιμία. Αυτό πιστεύω μας βοηθάει μέχρις στιγμής σε αυτά τα δύο παιχνίδια”.

Όσο για το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής απέναντι στον Έσπερο ΑΟΠΑ; “Θεωρούμε όλα τα παιχνίδια πολύ δύσκολα γιατί κάθε ομάδα έχει ένα έξτρα κίνητρο να κερδίσει τον Αμύντα. Αυτό κάνει όλα τα παιχνίδια δύσκολα. Άμα εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι και ακολουθήσουμε το πλάνο μας, στόχος μας είναι να πάμε τα πάρουμε όλα. Θα πρέπει να είμαστε καθ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος ταπεινοί και αφοσιωμένοι στο στόχο μας και μέσα από τις προπονήσεις να δουλεύουμε τις αδυναμίες μας για να έρχονται τα θετικά αποτέλεσμα”.