Δεν υπάρχουν άτρωτες ομάδες! Αυτό μας απέδειξε η 20η αγωνιστική στο Βόρειο Όμιλο της Β’ Εθνικής αφού η επικράτηση του Ιωνικού Ν.Φ. επί του Φίλιππου Βέροιας ξαναφούντωσε τη μάχη της πρώτης θέσης. Το… καρέ ανόδου που σχηματίστηκε στη βαθμολογία, αλλά και η… επανάσταση ενός 20χρονου αποτελούν δύο από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της αγωνιστικής που πέρασε, όπως την είδε το basketblog.gr.

Ολοκληρώθηκε… το καρέ

Είναι γεγονός πλέον, τέσσερις ομάδες παλεύουν για τις δύο θέσεις που οδηγούν στην Α2 (είτε απευθείας είτε μέσω μπαράζ) αφού Φίλιππος Βέροιας, Ηρακλής, Στρατώνι και Αιγάλεω μοιάζουν να είναι… αχώριστοι στη μάχη της κορυφής. Η ήττα των νεοφώτιστων σε συνδυασμό με τις σπουδαίες νίκες του Στρατωνίου και του Αιγάλεω “άναψε τα αίματα” στις πρώτες θέσεις, εκεί όπου, πλέον, όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.

Νίκη παραμονής

Καλές οι νίκες με τις ομάδες που βρίσκονται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, αλλά η εντός έδρας επικράτηση επί του Φιλίππου Βέροιας απέδειξε πως ο Ιωνικός Ν.Φ. έχει μπει για τα καλά σε τροχιά… σωτηρίας. Η ομάδα του Σπύρου Σταθούλη πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής και αποσπάστηκε σημαντικά από τη διακεκαυμένη ζώνη στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Απτόητοι

Αιγάλεω και Στρατώνι αποτελούν αναμφισβήτητα τις μεγάλες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος στο Βόρειο Όμιλο της Β’ Εθνικής. Αμφότερες οι δύο ομάδες εντυπωσιάζουν με τη σταθερότητα που παρουσιάζουν θέτοντας, πλέον, σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση της δεύτερης θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εδώ που έχουμε φτάσει, άλλωστε, τίποτα δεν είναι… απίθανο.

Οι καμικάζι της Κατερίνης

Η εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη ΜΕΝΤ αποτελούσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Πιερικό Αρχέλαο προκειμένου να καταδείξει τη διαφορά δυναμικότητας με τους “κυανόλευκους”. Όπως κι έγινε αφού η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη πήρε με σχετική άνεση το ροζ φύλλο αγώνα. Έτσι, το παιχνίδι που ακολουθεί απέναντι στο Μαρούσι είναι η μεγάλη ευκαιρία για τους “μελανόλευκους” προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για παραμονή στην κατηγορία; Τι χρειάζεται για να έρθει το “διπλό”; Πολύ απλό! Δώδεκα… καμικάζι.

Κάνει την… επανάστασή του

Έχοντας αφήσει πίσω του το -αρχικά- νωθρό του ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα, ο Μπάμπης Φωτητζόγλου αποδεικνύει τις τελευταίες αγωνιστικές πως οι άνθρωποι του Αιγάλεω ίσως χτύπησαν “φλέβα χρυσού” με την επιλογή του. Ο 20χρονος γκαρντ ανεβάζει διαρκώς την απόδοσή του αποτελώντας, πλέον, την τέταρτη… σταθερά του “Σίτι” μαζί με τους Χριστόδουλο Καράβολα, Νίκο Μίχαλο και Κώστα Μουμπάρακ.