Η Ένωση Ιλίου αποτελεί τα τελευταία χρόνια μία από τις ομάδες που επενδύουν στους ταλαντούχους νεαρούς παίκτες, δίνοντας τους ευκαιρίες για να κάνουν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους. Παρά το γεγονός ότι φέτος η ομάδα των Δυτικών Προαστίων θα βρεθεί στην ανταγωνιστική Β’ Εθνική, δεν θα διαφοροποιήσει την φιλοσοφία της δίνοντας χώρο και χρόνο σε νεαρά παιδιά που θα προσπαθήσουν να… αρπάξουν την ευκαιρία για διάκριση.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και ο Βύρων Βάτσιος. Ο νεαρός Ηπειρώτης μπασκετμπολίστας ολοκλήρωσε στις αρχές του καλοκαιριού τις σχολικές του υποχρεώσεις και αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρο του, το μπάσκετ, μαζί με τις σπουδές του. Η Ένωση Ιλίου διέκρινε το ταλέντο του και σύμφωνα με πληροφορίες του basketblog.gr οι δύο πλευρές βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή προκειμένου να επέλθει οριστική συμφωνία.

Ο Βάτσιος θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, όντας την περασμένη σεζόν πολυτιμότερος παίκτης του ΑΓΣΙ στο πρωτάθλημα των Νέων της ΕΣΚΑΒΔΕ ενώ παρά τα 18 του χρόνια έχει ήδη ένα ικανότατο βιογραφικό για την ηλικία του.