Πλησίον της “Αγιάς Σοφιάς“, ή όπως θα λέγεται το ποδοσφαιρικό γήπεδο, θα κτιστεί κατά τα φαινόμενα και το κλειστό μπάσκετ, ήτοι το “παλάτι” της “Βασίλισσας” και όχι μόνο.

Το είχαμε γράψει στο ρεπορτάζ της 7ης Μαίου, ήτοι 17 ημέρες νωρίτερα, με τίτλο “Επικρατέστερο το… Μπριτάνια”. Η εφημερίδα “live SPORT” μας επιβεβαιώνει σήμερα με πρωτοσέλιδο τίτλο… “Χτίζει και κλειστό η ΑΕΚ – Μέτρησαν και το Μπριτάνια”, το οποίο υπογράφουν οι συνάδελφοι Γ. Ξενάκης, Στ. Βούλγαρης.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας:

“Τις τελευταίες δύο μέρες στα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται συνεργείο τεχνικού γραφείου το οποίο κάνει τοπογραφική μελέτη του χώρου όπου επί δεκαετίες δέσποζε το γήπεδο της ΑΕΚ. Τόσο την Τετάρτη, όσο και την Πέμπτη οι συνεργάτες του Μιχάλη Αθανασόπουλου, πραγματοποιούσαν μετρήσεις οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στα σχέδια που θα κατατεθούν για την ανέγερση του “Ναού”.

Χθες ο τοπογράφος κ. Μπουγιούκας, βρέθηκε στην πλευρά όπου παλιά βρίσκονταν οι θύρες 5-6-7 και όπως επισήμανε στη “Live Sport” κατέγραφαν με τα ειδικά μηχανήματα τόσο την έκταση του οικοπέδου, όσο και την υψομετρική διαφορά της βάσης του γηπέδου από το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, η οποία υπολογίζεται στα περίπου 6 μέτρα. Επίσης μας εξήγησε πως πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις και περιμετρικά του παλιού γηπέδου προκειμένου το νέο στάδιο της ΑΕΚ να είναι εναρμονισμένο με το συντελεστή δόμησης της πόλης. Αυτό ωστόσο που είναι εντυπωσιακό, είναι πως το εν λόγω γραφείο έκανε μετρήσεις και στο χώρο του παλαιού εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας “Μπριτάνια”, που βρίσκεται κάτω από την οδό Πατριάρχου Κωνσταντίνου, στην πλάτη δηλαδή των Θυρών 5-6-7 του κατεδαφισμένου “Νίκος Γκούμας”.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο καταλαμβάνει χώρο ενός ολόκληρου οικοδομικού τριγώνου το οποίο περικλείεται από τις οδούς Λυκούργου και Μαραθώνος. Ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς, πρόεδρος του Δ.Σ. της οποίας είναι ο Μιχάλης Σάλλας, προσωπικός φίλος του Δημήτρη Μελισσανίδη και γνωστός οπαδός του “δικεφάλου”. Έτσι “κλειδώνει” ακόμα περισσότερο η φημολογία πως εκτός από την επιθυμία για την ανέγερση του “Ναού”, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την κατασκευή ενός κλειστού, το οποίο θα είναι σε θέση να “φιλοξενήσει” και τα υπόλοιπα τμήματα της ΑΕΚ.

Όπως μάλιστα μας εξήγησαν οι συνεργάτες του κ. Αθανασόπουλου, μία από τις μετρήσεις που έγινε ήταν για να διαπιστωθεί το κατά πόσο θα μπορούσε να βρεθεί τρόπος να διοχετεύονται τα όμβρια ύδατα του γηπέδου με εκτροπή στο ποτάμι που περνάει από εκεί κοντά”.

Σε κάθε περίπτωση, φημολογία…  δεν είναι πάντως.  Δηλώσεις για την ανέγερση κλειστού έχει κάνει κατά κόρον ο  επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής του Τμήματος Μπάσκετ, Αλέξης Αλεξίου, ενώ σχετικές αποκαλύψεις είχε κάνει ο Κώστας Κετσετζόγλου στο aek365.gr. Επίσης, ρεπορτάζ για το “Μπριτάνια” έχει  καταγράψει με “κιλοβατώρες” δουλειάς και υπομονής ο Νίκος Αγγελίδης εδώ και χρόνια, και του πιστώνεται η “ανακάλυψη” και ανάδειξη του χώρου. Αυτά…