Τα σχέδια των διοικούντων το Τμήμα Μπάσκετ της ΑΕΚ είναι μεγαλόπνοα και άσχετα με τις εξελίξεις στην Ερασιτεχνική, ανεξάρτητα με την πιθανότητα να ηγηθούν του συνδυασμού “Αναγέννηση για την ΑΕΚ”.

Ο Αλέξης Αλεξίου μίλησε στην “ΩΡΑ των σπορ”, επιβεβαίωσε την είδηση που αφορά στο γήπεδο-μπαλόνι, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον τόπο. Πλην όμως αποκαλύπτουμε ότι επικρατέστερη περιοχή είναι το… αυτονόητο, ήτοι ο χώρος του παλαιού εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας “Μπριτάνια”, που βρίσκεται πίσω από τις θύρες 5-7 του ιστορικού (και κατεδαφισμένου) “Νίκος Γκούμας”.

Εκτείνεται σε πλάτος μέχρι και πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες του δρόμου απέναντι από το Άλσος που οδηγεί προς τη Νέα Ιωνία. Σε μήκος καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Ο χώρος ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς, πρόεδρος του Δ.Σ. της οποίας είναι ο (Ενωσίτης στα αισθήματα) Μιχάλης Σάλλας. Την εκμετάλλευση του χώρου επιθυμεί εδώ και χρόνια και ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας. Κι άλλες διοικήσεις κατά το παρελθόν είχαν επιδιώξει να βρουν άκρη με την υπόθεση αυτή, και είχαν κάνει σκέψεις και για δημιουργία πεζογέφυρας, που θα ενώνει το ποδοσφαιρικό γήπεδο με το κλειστό μπάσκετ, που θα χρησιμοποιείται, αν γίνει ποτέ, και για τους αγώνες βόλεϊ, χάντμπολ, ποδοσφαίρου σάλας, αλλά και για τα Τμήματα Υποδομής τους…

Ο κ. Αλεξίου δήλωσε στην αθλητική εφημερίδα: “Είναι κάτι, που το δουλεύουμε περίπου τέσσερις μήνες. Μάλιστα το είχαμε θέσει και στο προηγούμενο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής και είχα πάρει την άδεια για να κάνω τις απαραίτητες επαφές, ως εκπρόσωπος της ΑΕΚ. Κοιτάμε χώρους στη Νέα Φιλαδέλφεια και εφόσον ο συγκεκριμένος ανήκει στον δήμο θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους του δήμου και εφόσον ανήκει σε ιδιώτη αντίστοιχα.  Δυστυχώς, η γραφειοκρατία είναι μεγάλη. Το κλειστό αυτό είναι ανεξάρτητα από το θα γίνει στις εκλογές. Δεν βγαίνουμε να υποσχόμαστε γήπεδα“.