Ο Αλέξης Αλεξίου επιμένει στην ανέγερση ενός κλειστού γηπέδου. Με πρώτο στόχο να γίνει στο χώρο του παλαιού εργοστασίου “Μπριτάνια” στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως κατ’ αποκλειστικότητα έγραψε το basketblog.gr.

Ο επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής του Τμήματος Μπάσκετ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ μίλησε στον Novasports FM και επανέλαβε το μεγαλεπήβολο σχέδιό του. Γράψαμε και θα επιμείνουμε στην πρότασή μας, όμως, ότι αν το έργο προχωρήσει θα αποτελούσε την ελάχιστη επιβράβευση για τον τεράστιο Γιώργο Αμερικάνο να δώσουν οι διοικούντες την ΑΕΚ, ή τα μέλη του συλλόγου, το όνομά του στο γήπεδο.

Όπερ σημαίνει το νέο “παλάτι” της “Βασίλισσας” να βαπτιστεί “Γιώργος Αμερικάνος”. Το ξαναγράφουμε, διότι η πρότασή μας έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ή αλλιώς “τροφή για συζήτηση” και έχει το ενδιαφέρον της. Βεβαίως, θα αντιμετωπίσουμε το θέμα με την δέουσα λεπτότητα και πάντα σεβόμενοι την διαδρομή και την κατάσταση του “Παγκόσμιου”, ο οποίος καθηλωμένος δίνει την μάχη ζωής, αλλά και σεβόμενοι την οικογένειά του, η οποία “αιμορραγεί” οικονομικά και ψυχικά με την πολύμηνη περιπέτεια.

Τι είπε ο κ. Αλεξίου στα ερτζιανά για το γήπεδο: “Είναι πολύ αυστηρό το χρονικό διάστημα των δύο ετών για την κατασκευή γηπέδων. Δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά κατασκευαστές, γραφειοκρατικά θέμα, είναι πολλά… Μακάρι να γινόντουσαν και του… χρόνου. Η πρόθεση είναι αυτή όμως: σε δύο χρόνια όλα τα τμήματα να είναι στην πρώτη κατηγορία, σε δικά τους γήπεδα και το πάω ακόμα παρακάτω σε βάθος τριετίας – τετραετίας – πενταετίας σε όλα τα αθλήματα να κατακτούμε τίτλους, νταμπλ και γιατί όχι και ευρωπαϊκούς”.

Για το μπάσκετ:  “Όταν αναλάβαμε είπαμε ότι θα τρέξουμε μία παρένθεση 2 ετών για να βρεθεί ξανά στην Α1. Χωρίς να θεωρηθεί επιτυχία βέβαια. Οι επιτυχίες είναι το θέμα να έρθουν στην Α1”.