Η ΑΕΚ λουστράρει την καλή της φορεσιά, αυτή που κατά κύριο λόγο φορά στην τρίτη περίοδο των καλών της αγώνων, και ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με την Ένωση Ιλίου του… κιτρινόμαυρου Μάριου Δεσποτάκη!

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, τον προπονητή της ΑΕΚ Βαγγέλη Ζιάγκο και τον Δεσποτάκη τους ενώνει η κοινή ιδεολογική αφετηρία, βεβαίως με τον πρώτο ν’ αποτελεί γέννημα-θρέμμα της Νέας Φιλαδέλφειας και του “Γιώργος Μόσχος”. Τους δύο προπονητές ενώνει και η κοινή συνεργασία τους επί τεχνικής ηγεσίας του Αγγέλου Κορωνιού κατά την τελευταία περίοδο της ΑΕΚ στα “σαλόνια” της Α1.

Την ερχόμενη Κυριακή, ο Ζιάγκος θέλει να οδηγήσει σε νίκη την ΑΕΚ και να ελπίζει στην κατάκτηση του τίτλου ψυχολογίας (πρωτάθλημα Χειμώνα), προσδοκώντας και σε στραβοπάτημα του Ψυχικού. Εντελώς διαφορετικοί οι στόχοι του Δεσποτάκη, ο οποίος προσδοκά στην σωτηρία και θα διεκδικήσει την έκπληξη με το Ίλιον στη Ζωφριά στην οποία επιστρέφει. Όπως το είχε προαναγγείλει. Μόνο που επιστρέφει ως αντίπαλος.

Συναισθηματικά, ήταν υπέροχο να υπηρετώ την ομάδα που αγαπώ! Μπασκετικά, οι εμπειρίες που αποκόμισα είναι πολύτιμες για τη συνέχεια. Δυστυχώς όμως, προσωπικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω στην Ένωση τη δεδομένη περίοδο. Μακάρι στο μέλλον να υπάρξουν οι προϋποθέσεις και να συναντηθούν ξανά οι δρόμοι μας“, είχε γράψει στο “αντίο” του από την ΑΕΚ ο Δεσποτάκης.

Και οι δρόμοι τους (Δεσποτάκη και ΑΕΚ) όντως  συναντιούνται. Μόνο, που ο σεναριογράφος του μέλλοντος είχε προδικάσει αυτού του είδους το συγκρουσιακό συναπάντημα