Ο Έσπερος άλλαξε διοίκηση. Ο σύλλογος της Καλλιθέας θα έχει από εδώ και στο εξής πρόεδρο τον Πάνο Τζιράκη, ο οποίος ανέλαβε το δύσκολο έργο να ηγηθεί του νέου διοικητικού σχήματος, το οποίο προέκυψε από τις εκλογές της 15ης Ιουνίου και συγκροτήθηκε πλέον και σε σώμα.

Αναλυτικά:

«Πριν από δύο εβδομάδες, την Τετάρτη 15 Ιουνίου, ο ΠΟΚ Έσπερος γύρισε σελίδα. Οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου χαρακτηρίστηκαν από τη δημοκρατικές αξίες που διέπουν, ούτως ή άλλως, τον Σύλλογο και τα μέλη που συμμετείχαν στις διεργασίες της Γενικής Συνέλευσης εξέλεξαν τα πρόσωπα που θα κληθούν να επωμιστούν το βάρος της μετάβασης σε μια νέα εποχή, χωρίς να ξορκίζεται η σύνδεση με το ιστορικό παρελθόν.

Ακολούθως το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα.

Νέος πρόεδρος του σχήματος, όπως είχε αναδειχθεί κατά τη Γενική Συνέλευση, εξελέγη ο Πάνος Τζιράκης, πρώην αντιπρόεδρος του ΔΣ και επί σειρά ετών έφορος του τμήματος skating (rollers, skateboard).
Α’ Αντιπρόεδρος ο Θεόδωρος Φουστάνος, Β’ Αντιπρόεδρος ο Αναστάσιος Πάχος και Γ’ Αντιπρόεδρος ο Νικόλας Κονιδάρης.

Χρέη Γενικού Γραμματέα θα εκτελεί ο Κυριάκος Ταχυνάκος, ενώ ο Γεώργιος Ζαΐμης θα κατέχει τον ρόλο του ταμία.

Ως τακτικά μέλη θα συμμετέχουν στη διοίκηση η Αθηνά Πάνια, ο Αναστάσιος Παπούλιας, ο Κίμων Δεμερτζής, η Ελένη Παπάζογλου, ο Αιμίλιος Βαϊάνης, ο Λάμπρος Κολοβός και ο Ιωάννης Μοσχόπουλος.

Αναπληρωματικά μέλη θα είναι η Φωτεινή Κοκκίνου και ο Λουκάς Παπαθανασόπουλος.

Με αφορμή τη συγκρότησή του σε σώμα, το νέο ΔΣ του ΠΟΚ Έσπερος θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συμμετείχαν στις εκλογικές διεργασίες, επιβεβαιώνοντας τη σύνδεσή τους με τον σύλλογο, αλλά και την απελθούσα διοίκηση για όσα προσέφερε στο χρονικό διάστημα που κρατούσε τα ηνία.

Μέριμνα όσων συμμετέχουν στο νέο σχήμα, από τον πρόεδρο ως το τελευταίο μέλος, είναι να εργαστούν για την προάσπιση των αρχών και των αξιών του Εσπέρου, μακριά από μικροπαραγοντισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες. Κοινός στόχος είναι να δοθεί ισότιμη προσοχή σε όλα τα τμήματα ανεξαιρέτως, μια και η ισχύς του Συλλόγου πρέπει να είναι ο «λαός» του.

Αναμφίβολα η ανδρική ομάδα μπάσκετ, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, αποτελεί τη βιτρίνα των τελευταίων ετών. Η εξαιρετική δουλειά που έγινε με τον Περικλή Ταυρόπουλο θα συνεχιστεί υπό τον Αλέκο Δάγλα και τους συνεργάτες του. Όπως θα συνεχιστεί επίσης η δουλειά σε βόλεϊ, πινγκ πονγκ, χάντμπολ, κλπ.

Είναι βέβαιο, άλλωστε, πως η φροντίδα του νέου ΔΣ θα αφορά κάθε, μεγαλύτερο ή μικρότερο ηλικιακά, τμήμα των αθλημάτων που φιλοξενούνται κάτω από το ενωτικό έμβλημα του Συλλόγου. Μας νοιάζουν τα παιδιά, μας νοιάζουν τα φυτώρια, μας νοιάζει η οργάνωση, μας νοιάζει ο μαζικός αθλητισμός και η ευγενής άμιλλα.

Πανώ απ’ όλα ο Έσπερος».