Δύο διεθνείς 18χρονοι θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά στον Έσπερο! Ο Νίκος Τσολάκης και ο Αγγελος Οικονομίδης υπέγραψαν στην ομάδα της Καλλιθέας και θα την ενισχύσουν στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής σε ανδρικό επίπεδο.

Ο μεν Τσολάκης (18χρ., 2.02μ.) πέρασε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό, δίχως πάντως να πάρει χρόνο συμμετοχής στην Α2. Ο δε Οικονομίδης (18χρ., 1.93μ.) βρισκόταν στις ακαδημίες του Προμηθέα, δίχως κι αυτός να παίξει σε κάποιον αγώνα των Πατρινών στην Basket League.

Οι δύο νεαροί προστέθηκαν στο νεανικό ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Περικλής Ταυρόπουλος στην Καλλιθέα. Πέρα από τους Τσολάκη, Οικονομίδη, ο Έσπερος έχει αποκτήσει και τους Χριστόδουλο Καράβολα, Μάκη Αδαμόπουλο, Παναγιώτη Οικονόμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Νέο αίμα στον Έσπερο

Δύο 18χρονοι διεθνείς με την εθνική εφήβων θα ενισχύσουν τη νέα σεζόν τον Έσπερο.

Ο Νίκος Τσολάκης έχει ύψος 2.02, παίζει σέντερ και αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό, στον οποίο πήρε μεταγραφή σε ηλικία 14 ετών από τον ΓΣ Μεσσήνης, ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα στις μικρές ηλικίες. Έχει παίξει σε όλες τις εθνικές ομάδες των μικρών ηλικιών, ξεκινώντας απο την εθνική παμπαίδων.

“Θέλω και εγώ να ενισχύσω την προσπάθεια που θα κάνει ο Έσπερος με νέα παιδιά και βέβαια έπαιξε ρόλο στην απόφαση μου η παρουσία του κόουτς Περικλή Ταυρόπουλου στον πάγκο του. Ελπίζω να βοηθήσω τον Έσπερο να πετύχει τους στόχους του, εκπληρώνοντας και εγώ τους δικούς μου” μας είπε ο Νίκος Τσολάκης που ξεκίνησε μπάσκετ στον ΓΣ Μεσσήνης, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, που έπαιξε και εκείνος μπάσκετ μέχρι και την Γ Εθνική.

Ο ‘Αγγελος Οικονομίδης περιφερειακός , με ύψος 1.93 ξεκίνησε μπάσκετ στον ΑΟ Ξυλόκαστρου, σε επίπεδο παμπαίδων πήγε στην Pao BC academy, και στη συνέχεια στην Τριπλή Κορώνα και από το 2018 βρισκόταν στον Προμηθέα Πάτρας.

“Στην αρχή έπαιζα ποδόσφαιρο αλλά δεν μου άρεσε που δεν έπαιρνα πάσες και έτσι άρχισα μπάσκετ στο Ξυλόκαστρο, χωρίς να έχω οικογενειακή παράδοση στο σπορ αυτό” μας είπε ο Οικονομίδης που έκανε όπως και ο Τσολάκης την πρώτη του προπόνηση με τον Έσπερο, πολύ χαρούμενος που άκουγε στο παρκέ τις οδηγίες του Περικλή Ταυρόπουλου.” Στις ελεύθερες ώρες μου αρέσει το ψάρεμα με τον πατέρα μου, ψάρεμα με βάρκα” είπε για τα χόμπι του ο Άγγελος. Πριν την εθνική εφήβων ο Οικονομίδης έπαιξε και στην Εθνική παίδων».