Ο Θανάσης Χολέβας αποτελεί εμβληματική μορφή για το μπάσκετ της Ευκαρπίας. Ο λόγος; Απλός. Ο 36χρονος φόργουορντ είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας στις εθνικές κατηγορίες. Στην αγχώδη χθεσινή νίκη επί της Αρετσούς για τη 14η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Β’ Εθνικής, λοιπόν, ήταν αυτός που πήρε την κατάσταση στα χέρια του, όταν η μπάλα “έκαιγε”.

Με το σκορ 82-84 υπέρ των φιλοξενούμενων και λιγότερο από μισό λεπτό να απομένει, ο Χολέβας ευστόχησε στο τρίποντο που έκανε το σκορ 85-84. Ένα σουτ που αποδείχθηκε το νικητήριο του αγώνα, καθώς στην επόμενη επίθεση η Αρετσού δεν πρόλαβε να εκδηλώσει επίθεση -έγινε εκπρόθεσμο φάουλ σε τρίποντο του Κυφωνίδη.

Ο Χολέβας ήταν ήδη ο MVP της Ευκαρπίας στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Εκ του αποτελέσματος, έγινε και του αγώνα. Βλέπετε, πέρα από το νικητήριο σουτ σκόραρε συνολικά 23 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Παράλληλα, ανέβηκε στην 5η θέση του πίνακα των σκόρερ του 4ου ομίλου.

Συν τοις άλλοις, έκανε φάσεις σαν αυτές…

Ο δυναμικός φόργουορντ (1986, 2μ.) διανύει την 6η συνεχόμενη χρονιά του στην Ευκαρπία. Στη Β’ Εθνική μετράει συνολικά 769 πόντους σε 104 αγώνες (7,4 κατά μέσο όρο), έχοντας συμμετάσχει σε έξι χρονιές με δύο ομάδες: την Ευκαρπία (2019-2021) και τον ΓΑΣ Κομοτηνή (2005-2008). Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει απολογισμό 179 πόντους σε 11 αγώνες στον 4ο όμιλο.