Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες το απόγευμα μέλη της οικογένειας του Ηρακλή με αφορμή τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αλλά και… τη διαιτησία. Ο υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου Χρήστος Χρηστίδης, ο προπονητής Θωμάς Κωστόπουλος και ο πλεϊμέικερ Κώστας Μπεχλιβάνης μίλησαν για όλους και για όλα.

Ο Χρήστος Χρηστίδης ξεκίνησε λέγοντας: “Αυτές τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές πρέπει ο Ηρακλής και ο κόσμος του να συσπειρωθεί μαζί με εμάς για να φτάσουμε στο στόχο της ανόδου, διότι έτσι πως πάνε τα πράγματα θα είμαστε στις θέσεις των μπαράζ. Έχουμε δύο παιχνίδια στο Ιβανώφειο και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, ώστε πριν κλείσει η αγωνιστική περίοδος να κλειδώσουμε τη δεύτερη θέση. Κάνουμε κάλεσμα στον κόσμο αυτές τις τέσσερις αγωνιστικές να είναι κοντά μας”, και συνέχισε:

“Εμείς από την πλευράς μας σαν διοίκηση στα δύο παιχνίδια που έχουμε εκτός έδρας με το Στρατώνι και τον Πιερικό θα βάλουμε δωρεάν πούλμαν για τον κόσμο του Ηρακλή για να ενισχύσει την προσπάθεια μας και να είναι δίπλα μας στους τέσσερις τελικούς που απομένουν”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην διαιτησία, από την οποία θεωρεί ότι αδικείται ο Ηρακλής: “Στους εκτός έδρας αγώνες που δώσαμε, ειδικά στην Αθήνα, η ομάδα αδικήθηκε χωρίς προφανείς λόγους, όπως στον αγώνα με τον Ιωνικό. Παρόμοιο σκηνικό έγινε και στο παιχνίδι με το Αιγάλεω. Και εκεί είχαμε μία διαιτησία που στα τελευταία λεπτά δεν μας άφησε να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι εμείς δεν ζητάμε να μας ευνοήσουν, δεν ζητάμε κάτι παραπάνω από μία ισότητα. Δεν μπορούν κάποιοι κύριοι να μην σέβονται την ιστορία του Ηρακλή και το όνομα που έχει. Και το επαναλαμβάνω δεν ζητάμε να ευνοηθούμε, ζητάμε ίση αντιμετώπιση”.

Τέλος, ο Χρήστος Χρηστίδης ολοκλήρωσε τα λεγόμενά του υποστηρίζοντας: “Παρόλα όσα είχαμε να αντιμετωπίσουμε στην αρχή κάναμε μία αξιοπρεπέστατη πορεία και είμαστε στο στόχο μας. Εχουμε κάνει αυτές τις ήττες στα τελευταία παιχνίδια, καθώς δεν υπήρχε η απαραίτητη συγκέντρωση. Η θέληση και η πίστη μας είναι μεγάλη, προκειμένου να φτάσουμε τον Ηρακλή στην Α2. Επίσης, θα ήθελα να προσθέσω ότι όσοι θέλουν να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια που γίνεται στο μπάσκετ του Ηρακλή είμαστε εδώ και ας έρθουν μαζί μας. Θέλουμε όλοι μαζί να ανεβάσουμε τον Ηρακλή. Ο Ηρακλής είναι ο λαός του και αυτός θα μας δώσει ώθηση να πετύχουμε την άνοδο. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να πάμε ενωμένοι τον Ηρακλή μας εκεί που πρέπει“.

“Ζητάμε ισονομία”

Από την πλευρά του, ο Θωμάς Κωστόπουλος πρόσθεσε: “Η αντιμετώπιση του Ηρακλή από την διαιτησία δεν είναι αύτη που αρμόζει στο μέγεθος και την ιστορία του Ηρακλή. Δεν ζητάμε να μας ευνοήσουν, αλλά να μας παίξουν 50-50. Έχουμε φτάσει τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου και έχουμε τέσσερις ήττες τα τελευταία πέντε παιχνίδια, λόγω τραυματισμών αλλά και λαθών που κάναμε ειδικά στην άμυνα, όπως και από εξωγενείς παράγοντες. Στο παιχνίδι με τον Ιωνικό χάσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ όπως και κάναμε αρκετά λάθη”, και κατέληξε:

“Αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν και τώρα έχουμε μπροστά μας τέσσερις τελικούς και θα δουλέψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να διορθώσουμε τα λάθη μας και στα παιχνίδια που έρχονται θα δουλέψουμε σκληρά για να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου”.

“Η διαιτησία δεν ήταν ίση”

Τέλος, ο Κώστας Μπεχλιβάνης υποστήριξε: “Είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα που μας έβγαλαν εκτός του πρώτου στόχου μας που ήταν η πρώτη θέση. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τις ήττες μας, όπως οι πολλοί τραυματισμοί που δεν μας άφησαν να δουλέψουμε όλοι μαζί. Είμαστε μέσα στον στόχο μας, και θα τα δώσουμε όλα μέχρι το τέλος. Πιστεύω ότι η ήττα με τον Φίλιππο Βέροιας ήταν διπλή διότι δεν είχαμε τον κόσμο μας”, και κατέληξε μιλώντας για τη διαιτησία:

Η διαιτησία στα τελευταία παιχνίδια δεν ήταν ίση απέναντι μας διότι κάποια σφυρίγματα μας στοίχισαν σε κάποια κρίσιμα παιχνίδια. Εμείς θέλουμε ο αγώνας να κρίνεται στις προσπάθειες των παικτών, και αυτό που ζητάμε είναι το 50-50, και όχι η ευνόητη προς εμάς”.