Σε έναν άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, η Ένωση Ιλίου κατάφερε να πρωταγωνιστήσει και εν τέλει να καταφέρει να φτάσει και στην επιστροφή της στα “σαλόνια” της Β’ Εθνικής.

Μετά την ανακοίνωση της ΕΟΚ, η Ένωση Ιλίου βρέθηκε ανάμεσα στις 6 ομάδες του θεαματικού 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής που τη νέα αγωνιστική σεζόν θα αγωνίζονται στη Β’ Εθνική κατηγορία. Οι υπόλοιπες είναι ο ΕΦΑΟΖ, η ΦΕΑ, ο Ερμής Σχηματαρίου, ο Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας και η Χαλκίδα.

Το συγκρότημα του πολύπειρου coach Τάκη Πανούλια τερμάτισε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας ρεκόρ 9-8. Ο 2ος όμιλος μάλιστα φαίνεται και από την επικύρωση της υπάρχουσας βαθμολογίας ήταν ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς ομίλους της κατηγορίας, καθώς υπήρχαν πολλές ομάδες ισοδύναμες και το επίπεδο ήταν παρόμοιο σε κάθε βαθμολογική θέση.

Η Ένωση Ιλίου τη χρονιά 2018/19 δεν κατάφερε να παραμείνει στη Β΄Εθνική κατηγορία καθώς μετά από μεγάλη προσπάθεια υποβιβάστηκε έχοντας ρεκόρ στο τέλος της χρονιάς 9-21. Πλέον όμως επιστρέφει ξανά μετά από μια χρονιά αποχής από την συγκεκριμένη εθνική κατηγορία έπειτα από μία εξαιρετική σεζόν.

Δείτε την εν λόγω δημοσίευση του προπονητή της Ένωσης Ιλίου Τάκη Πανούλια: