Αν υπάρχει μία αγωνιστική που θα θυμόμαστε μέχρι το τέλος του φετινού πρωταθλήματος αυτή δεν θα ήταν άλλη από την 3η. Παρατάσεις σε τρία παιχνίδια, δύο ματς που κρίθηκαν στον πόντο και μεγαλύτερη σε έκταση νίκη να είναι αυτή του Ιωνικού Ιωνίας κόντρα στο Στρατώνι (71-67) αφήνουν -αν μη τι άλλο- ικανοποιημένους τους φίλους της πορτοκαλί μπάλας που πέρασαν το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο παρακολουθώντας τις προσπάθειες των 12 μονομάχων.

Πρόβλεψη; Δεν νομίζω!

Αλλιώς τα περιμέναμε τα πράγματα και αλλιώς εξελίσσονται στον όμιλο Βορρά της Β’ Εθνικής. Κι αυτό γιατί τα παιχνίδια είναι πολύ πιο αμφίρροπα απ ότι θα περίμενε κανείς. Τα ντέρμπι δίνουν και παίρνουν κάθε βδομάδα και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως δεν υπάρχει ούτε ένα παιχνίδι που ο τελικός νικητής να είναι εκ προοιμίου γνωστός. Απόδειξη; Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής, η οποία χαρακτηρίστηκε από τις πολλές παρατάσεις και την ανάδειξη των νικητών στο σουτ!

Ας όψεται η άμυνα…

Στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος ο Σάββας Ηλιάδης ήταν αυτός που έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά. Προχθές, όμως, ο πολύπειρος γκαρντ δεν μπόρεσε να επαναλάβει ανάλογη εμφάνιση αφού έμεινε στους 12 πόντους. Ουδέν πρόβλημα! Η άμυνα των “κόκκινων” ανέλαβε δράση και περιορίζοντας το Μαρούσι στους 64 πόντους ο Αίας Ευόσμου πήρε ακόμα ένα “διπλό” παραμένοντας αήττητος τη φετινή σεζόν.

Όχι άλλο θρίλερ!

Αν μία ομάδα έχει κάνει τη διαδρομή κόλαση – παράδεισος και αντίστροφα αυτή δεν είναι άλλη από τον Ιωνικό Ν.Φ.. Η ομάδα του Σπύρου Σταθούλη δείχνει μία ιδιαίτερη… προτίμηση στα θρίλερ καθώς και την 3η αγωνιστική αναγκάστηκε να παίξει παράταση και να χάσει ακόμα ένα παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο, όπως συνέβη και στην πρεμιέρα κόντρα στον Ιωνικό Ιωνίας.

Ακόμα ψάχνεται

Έχουν περάσει τρεις αγωνιστικές και στην Κατερίνη δεν έχουν δει ακόμα το ροζ χρώμα στα φύλλα αγώνος. Οι “μελανόλευκοι” προσπαθούν να βρουν ρυθμό και να καλύψουν το χαμένο έδαφος, αλλά προς το παρόν “πληρώνουν” το γεγονός πως επάνδρωσαν το ρόστερ λίγες ημέρες πριν αρχίσει η σεζόν. Ο Αστέριος Καλύβας δεν απογοητεύεται, πάντως, αφού ο δρόμος είναι μακρύς και ο Πιερικός Αρχέλαος έχει την ποιότητα και την εμπειρία να αντιστρέψει την κατάσταση.

Habemus… gratiosus

“Έχουμε… φαβορί” επί το ελληνικότερο. Ο λόγος, φυσικά, για τον Ηρακλή, ο οποίος συνεχίζει να παρουσιάζεται εξαιρετικά σοβαρός και συμπαγής κατακτώντας το ένα ροζ φύλλο αγώνα μετά το άλλο. Αυτή τη φορά, το Ανατόλια γεύτηκε το πικρό πιοτό της ήττας από τον “γηραιό” με 98-97 στην παράταση (85-85κ.α.) χάνοντας κι άλλο έδαφος στη μάχη της κορυφής.

Ξεχωριστή αναφορά, πάντως, πρέπει να γίνει και στην μονομαχία ανάμεσα σε Γαλανίδη και Μπεχλιβάνη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, με τους δύο γκαρντ να σκοράρουν από 32 πόντους, αλλά τον δεύτερο να αποχωρεί μετά το τέλος του αγώνα με τη χαρά της νίκης.