Δύο παρατάσεις ήταν… αρκετές για να “πάρει φωτιά” η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος στον όμιλο Νότου της Β’ Εθνικής. Ένωση Ιλίου και Έσπερος ΑΟΠΑ υπέκυψαν στην πίεση των Ψυχικού και Αετού, αντίστοιχα, με τους δεύτερους να κατακτούν τους δύο βαθμούς της νίκης και να πανηγυρίζουν σπουδαίες εκτός έδρας επιτυχίες. Το basketblog.gr ετοίμασε το Top5 της αγωνιστικής, το οποίο, όπως είναι φυσιολογικό, έχει και έντονο… “κιτρινόμαυρο” στοιχείο.

Το πεντάλεπτο… των “διπλών”

Δύο εκτός έδρας νίκες περιελάμβανε το πρόγραμμα της περασμένης αγωνιστικής στον όμιλο Νότου της Β’ Εθνικής και το αξιοσημειώτο είναι πως και οι δύο επιτεύχθηκαν στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης. Ο Αετός, αφού πρώτα οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση χάρη σε τρίποντο του Μητσάκη, πήρε τη νίκη απέναντι στον Έσπερο ΑΟΠΑ, ενώ το Ψυχικό χρειάστηκε το καλάθι του Αχή για να αποδράσει από το Ίλιον με το ροζ φύλλο αγώνα.

Στο ίδιο έργο θεατές

Ακόμα μια αγωνιστική πέρασε, ακόμα ένας αντίπαλος έφυγε ηττημένος από το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Η “Ένωση” συνεχίζει να δείχνει πως δεν έχει αντίπαλο στο φετινό πρωτάθλημα διευρύνοντας, παράλληλα, το αήττητο σερί της. Επόμενο “θύμα” είναι το Πέραμα, το οποίο αντιμετωπίζει εκτός έδρας την προσεχή Κυριακή.

“Μαύρος” μήνας

Χρειάστηκε να περάσει ένας μήνας για να μπορέσει η Χαλκίδα να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών κατακτώντας το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα της φετινή σεζόν. Η ομάδα του Γιώργου Βελισσαράκου πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και μπορεί, πλέον, να βλέπει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Τέλος στο σερί

Τρεις συνεχόμενες ήττες ήταν πολλές για τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου, ο οποίος κόντρα στο Πέραμα πήρε τη νίκη με 58-50 και διατηρήθηκε σε τροχιά παραμονής. Οι νεοφώτιστοι δείχνουν να δυσκολεύονται στο φετινό πρωτάθλημα, κάτι απολύτως φυσιολογικό αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για μια ομάδα που είναι σχεδιασμένη για τη Γ’ Εθνική. Όποιος την υποτιμήσει, όμως, θα το πληρώσει ακριβά…

Το βαρύ πυροβολικό

Σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Νίκος Πέττας έκανε αισθητή την παρουσία του. Οι 19π. που σημείωσε στη νίκη του Ψυχικού επί της Ένωσης Ιλίου αποδείχθηκαν κάτι παραπάνω από σημαντικοί, κάτι που ισχύει και για την οξυδέρκειά του να δώσει πάσα στην τελευταία φάση.