Παρών στην αναμέτρηση Ψυχικού – ΑΕΚ ήταν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Ο ικανότατος τεχνικός της πρωτοπόρου της Α2, Νέας Κηφισιάς, μίλησε στην “ΩΡΑ των σπορ” και εξέφρασε την βεβαιότητα, ότι η ΑΕΚ θα κατακτήσει την πρώτη θέση στον Νότιο Όμιλο της Β’ Εθνικής.

“Ο αγώνας του Ψυχικού ήταν υψηλού επιπέδου. Δίκαια αυτές οι ομάδες βρίσκονται στην κορυφή. Επρόκειτο για μία αναμέτρηση, τουλάχιστον, επιπέδου Α2. Ήταν συναρπαστική σε ό,τι αφορά στην διακύμανση του σκορ και στο “σασπένς”. Είχε υψηλό ρυθμό σε όλη  τη διάρκεια. Βέβαια, η ΑΕΚ ήλεγχε το ματς για τριάντα εννέα λεπτά”, δήλωσε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Και συμπλήρωσε: “Η ΑΕΚ είχε καλή λειτουργία στην επίθεση, ξεκάθαρες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Είχε περιορίσει τον Πέττα με τον Κοψαύτη, αλλά και με ομαδική προσπάθεια. Το Ψυχικό μπήκε… ψυχωμένα όμως στην επανάληψη. Με μια σύνθετη άμυνα ζώνης έβγαλε εκτός ρυθμού την ΑΕΚ, κυρίως στην επίθεση. Με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προϋποθέσεις αιφνιδιασμού, σε συνδυασμό με την “απελευθέρωση” του Πέττα, που ανέβηκε πολύ σε απόδοση. Η ΑΕΚ ανέκτησε τον ρυθμό, αλλά τελικά κρίθηκε το ματς σε λεπτομέρειες”.

Ο κ. Παπαθεοδώρου δεν θεωρεί ότι η διαιτησία επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα: “Εγώ θα πω αυτά, που είδα. Έγιναν λάθη εκατέρωθεν. Δεν ξέρω για ποια λάθη φωνάζει η ΑΕΚ, αλλά θεωρώ ότι και έτσι να είναι δεν ήταν καθοριστικά. Δεν αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα. Ως προπονητής έχω μάθει και στην ομάδα μου “πρώτα να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς και μετά να αναζητώ αλλού ευθύνες“. Η ΑΕΚ είχε κακή επιθετική λειτουργία στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες της έχασαν αρκετά λέι απ και βολές.

Η ΑΕΚ διαθέτει βαριά κορμιά. Χρεώθηκαν ίσως πιο εύκολα με φάουλ. Η ΑΕΚ βασίζεται, ωστόσο, στην καλή αμυντική της λειτουργία. Επιπλέον, έχει εξαιρετικό έμψυχο υλικό. Έχασε ένα ματς που κρίθηκε ίσως και στην τύχη. Πρέπει να προχωρήσει. Το Ψυχικό άλλωστε ήταν μία πολύ καλή ομάδα, βέβαια, με δύο παίκτες που έκαναν την διαφορά, τον Πέττα και τον Κολώκα“.

Για την συνέχεια του Πρωταθλήματος: “Είμαι σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα κατακτήσει την πρώτη θέση. Δεν μπορεί να την χάσει την πρωτιά. Δεν γίνεται. Σας είπα και προηγουμένως. Πιστεύω στο έμψυχο υλικό αυτής της ομάδας. Αρκετοί είναι πολύ έμπειροι παίκτες. Οι περισσότεροι έχουν κίνητρο και φιλοδοξία να πετύχουν και για την ΑΕΚ και για ένα καλό συμβόλαιο την ερχόμενη περίοδο. Είναι μία ομάδα που χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα. Μπορεί να μην ενθουσιάζει, αλλά έχει παίκτες που ξέρουν να παίρνουν αποτελέσματα”.

Για τον ομόλογό του Βαγγέλη Ζιάγκο: “Είναι ένα νέο πρόσωπο στον χώρο του μπάσκετ με την έννοια, ότι δεν είχε αναλάβει ξανά καθήκοντα σε υψηλή κατηγορία ως πρώτος προπονητής. Πόσω μάλλον όταν αναλαμβάνει τελικά την ΑΕΚ με την συγκεκριμένη δυναμική και πίεση. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος είναι μετρημένος. Διαθέτει ένα σοβαρό προφίλ. Και όχι μόνο αυτό.

Η ΑΕΚ φαίνεται δουλεμένη ομάδα. Φαίνεται ότι δουλεύει στις προπονήσεις. Ειδικά στον αμυντικό τομέα γίνεται πολλή δουλειά κι αυτό πιστώνεται στον προπονητή. Ξέρω βεβαίως τι σημαίνει να χάνει η ΑΕΚ. Είναι διαφορετικό το να χάνει μία οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Μετρά διπλά… η ήττα για την ΑΕΚ σε τέτοιες κατηγορίες.

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος θα πρέπει να ξεπεράσει την κρίση που δημιουργεί στιγμιαία μία αποτυχία. Στον βαθμό που μου επιτρέπεται, θέλω να πω ότι η διοίκηση και οι παίκτες της ομάδας θα πρέπει να στηρίξουν τον προπονητή αυτή την δύσκολη ώρα. Η ομάδα είναι πρώτη στη βαθμολογία. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αντιλαμβάνομαι το βάρος της φανέλας και τον υψηλό στόχο των ανθρώπων της, που θέλουν να την ξαναδούν σύντομα στην Α1, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία. Οι προδιαγραφές υπάρχουν. Και οι ήττες είναι στο πρόγραμμα. Νομίζω, λοιπόν, ότι πρέπει να αγκαλιάσουν τον προπονητή και να τον κρίνουν στον τέλος του πρωταθλήματος”.

Τέλος, ο κ. Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε αν ένιωσε καλύτερα το περασμένο καλοκαίρι με την  αποχώρηση της ΑΕΚ από την Α2: “Είναι γεγονός ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε. Και είναι λογικό. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ αποχώρησε για τους δικούς της λόγους, αντιληφθήκαμε αμέσως ότι αυξάνονται οι πιθανότητες μας για κάτι καλύτερο από πέρυσι. Η ΑΕΚ είναι τεράστιο μέγεθος. Έχει μεγάλη δυναμική. Τέλος πάντων είναι γεγονός ότι σε σχέση με τον στόχο (άνοδος) που είχαμε βάλει το καλοκαίρι ο δρόμος μας έγινε πιο εύκολος, πιο καθαρός…”.