Τα συμφωνητικά των παικτών μπορεί να εκπνέουν σήμερα (κατά τα γραφόμενα της επιστολής Αλεξίου στην ΕΟΚ), αλλά η ΑΕΚ θα συγκεντρωθεί ως ομάδα τις επόμενες ημέρες για τον επιπρόσθετο λόγο, ότι έχει ακόμη μία υποχρέωση.

Πρόκειται για τον αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, που έχει να δώσει με την Αγία Παρασκευή στο Κοντόπευκο την Κυριακή 12 Μαίου (17:00), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Τρίποντο Χαράς”, που αποτελεί πρωτοβουλία του δραστήριου αθλητή Παναγιώτη Πανούτσου-Ταλκόβσκι. Πρόκειται για την δεύτερη διοργάνωση, που για ένα διήμερο (11 και 12 Μαίου) θα απασχολήσει την πόλη και όχι μόνο. Η γιορτή θα είναι αφιερωμένη στον σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια “Φλόγα”. Οι ετοιμασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Το δελτίο Τύπου των διοργανωτών αναφέρει: “Το «Τρίποντο Χαράς», μετά την τεράστια ανταπόκριση που είχε πέρυσι, τόσο από τους κατοίκους της Αγ. Παρασκευής όσο και από φιλάθλους από όλη την Αττική, φέτος υπογραμμίζει τη σύνδεση του πολιτισμού με τον αθλητισμό διοργανώνοντας παράλληλα έναν αγώνα μπάσκετ, έκθεση σύγχρονης τέχνης και ημερίδα με θέμα τις σχέσεις καλλιτεχνικής έκφρασης και αθλητισμού.Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2013, ο «μπασκετικός  πυρετός» θα ανέβει κατακόρυφα, στον Δήμο Αγίας Παρασκευής Αττικής.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η διοργάνωση, με τίτλο “Τρίποντο Χαράς” είναι συνεπής στο ραντεβού της με το φίλαθλο κοινό και με τις Ιδέες του  Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Φιλανθρωπίας. Η φετινή διοργάνωση  είναι αφιερωμένη στο σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική  ασθένεια “Φλόγα”. Το «”ρίποντο Χαράς” είναι μια πρωτοβουλία του Παναγιώτη Πανούτσου Ταλκόβσκι και πραγματοποιείται από ομάδα φοιτητών του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (Τ.Ο.Δ.Α.) που υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με την υποστήριξη του Δήμου Αγίας Παρασκευής και της Ε.Σ.Κ.Α. (Ένωση Σωματίων Καλαθοσφαίρισης Αττικής).

Η ημερίδα με θέμα “Στις παρυφές της πόλης. Τέχνης και πολιτισμός στην Αγία Παρασκευή” όπου συμμετέχουν οι: Ντένης Ζαχαρόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Μαίρη Ζυγούρη, καλλιτέχνης, Δημήτρης Λουκόπουλος, αρχιτέκτονας, Κωνσταντίνος Μουντάκης, καθηγητής του Τ.Ο.Δ.Α του Πανεπιστημίου  Πελοποννήσου, Μαρία Παπαδημητρίου, καλλιτέχνης και καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αλεξάνδρα Σαλίμπα, δημιουργός ντοκυμαντέρ. Τη συζήτηση συντονίζει ο Αλέξιος Παπαζαχαρίας, ιστορικός τέχνης. Η ημερίδα πραγματοποιείται το Σάββατο 11 Μαΐου από τις 13:00-15:00 στο Αμφιθέατρο 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, Νεαπόλεως 7, με είσοδο ελεύθερη.

Η έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο “Ημίχρονο” σε επιμέλεια του Αλέξιου Παπαζαχαρία και σε συνεργασία με τον Ντένη Ζαχαρόπουλο, θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής -Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου (Κοντοπούλου 13 ) το Σάββατο 11 Μαΐου και ώρα 18:00-23:00 και την Κυριακή 12 Μάιου από τις 10:00-15:00 με είσοδο ελεύθερη.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί: Δημήτρης Ανδρεαδάκης, Δημήτρης Αντωνίτσης, Μαίρη Ζυγούρη, Νίκος Καναρέλης, Θοδώρα Μαλάμου, Ντόρα Οικονόμου, Μαρία Παπαδημητρίου, Μίνως Πριναράκης, Αντωνάκης Χριστοδούλου.

Η καλαθοσφαίριση και ο πολιτισμός αποδεικνύουν έμπρακτα για ακόμη μια φορά, ότι βρίσκονται κοντά σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με την διεξαγωγή του συγκεκριμένου φιλικού αγώνα μπάσκετ. Τα έσοδα της όλης διοργάνωσης, θα διατεθούν αποκλειστικά στην “Φλόγα” σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.

Δύο πολύ αξιόμαχες και σεβάσμιες ομάδες στον χώρο του μπάσκετ, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 στις 17:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Κοντοπεύκου, του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Ο λόγος για την ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης Αγίας Παρασκευής Κ.Α.Π. και την αντίστοιχη ομάδα της Α.Ε.Κ.-Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως.

Οι προσκλήσεις του αγώνα θα είναι διαθέσιμες για το φίλαθλο κοινό την Κυριακή 12 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Κοντοπεύκου. Στόχος μας όπως και πέρυσι, είναι όλες οι προσκλήσεις να εξαντληθούν προκειμένου να ενισχύσουμε οικονομικά ακόμη ένα σπουδαίο ίδρυμα, αυτό της “Φλόγας”. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά αυτά την ευκαιρία να ευστοχήσουν σε Τρίποντα Ζωής και η Φλόγα της ελπίδας-δύναμης να μην σβήσει ποτέ από τις καρδιές τους”.