Τη χρονιά 2017/18, η ομάδα της ΑΕΝ Κηφησιάς δεν κατάφερε να παραμείνει μετά από μεγάλη προσπάθεια στη Β’ Εθνική και υποβιβάστηκε ως 14η στη βαθμολογία και έχοντας ρεκόρ 10-20.

Φέτος (2019/20), η ομάδα έχοντας στο “τιμόνι” της τον coach Στέφανο Λαδικό κατάφερε να πραγματοποιήσει σπουδαία χρονιά και εν τέλει μετά και την ανακοίνωση της ΕΟΚ, θα βρεθεί ξανά στη Β’ Εθνική κατηγορία, καθώς ήταν μία εκ των έξι ομάδων του ομίλου της (οι υπόλοιπες είναι το Παλαιό Φάληρο, ο Ηλυσιακός, ο ΚΑΟ Κορίνθου, ο ΝΕΟΛ και ο Άρης Νικαίας) που πήραν το εισιτήριο για την κατηγορία αυτή.

Η ΑΕΝ Κηφησιάς ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα μετά και την οριστική διακοπή του στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής έχοντας ρεκόρ 10-8 και βρισκόμενη σε ισοβαθμία με τον 6ο της βαθμολογίας Άρη Νικαίας που επίσης πήρε το εισιτήριο για τη Β’ Εθνική.

Δείτε την ανακοίνωση της ΑΕΝ Κηφησιάς:

“Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για την ανακατάταξη των Εθνικών κατηγοριών του μπάσκετ, η ΑΕΝΚ έλαβε πρόσκληση να συμμετέχει στο πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής 2020-21 και σε όμιλο του Νότου. Κύριος λόγος ήταν η 5η θέση, που είχε η ΑΕΝΚ στον βαθμολογικό πίνακα της Γ΄ Εθνικής, μέχρι την διακοπή των πρωταθλημάτων για τον κορωνοϊό.
Το ΔΣ του συλλόγου μας συγχαίρει τους αθλητές, τους προπονητές και το βοηθητικό προσωπικό για την επιτυχία τους αυτή. Επίσης ευχαριστεί θερμά και τους χορηγούς του Ανδρικού τμήματος.
Το νέο ΔΣ της ΑΕΝΚ αποφάσισε πέρυσι τον Μάϊο την σταδιακή ανανέωση και του Ανδρικού τμήματος (πριν 4 χρόνια είχε προηγηθεί η ανανέωση της Γυναικείας ομάδας και με απόλυτη μάλιστα επιτυχία). Επανέφερε στον σύλλογο τον Στέφανο Λαδικό, σαν πρώτο προπονητή (που ήταν και ο πιο νέος προπονητής της κατηγορίας) και με βοηθούς τον Δημήτρη Λαγοπόδη και τον Γιώργο Κοκκινίδη. Η ομάδα της ΑΕΝΚ στηρίχτηκε σε ένα από τα πιο νεανικά σύνολα της κατηγορίας, επιλέγοντας να ενισχύσει το ρόστερ όχι μόνο νεαρούς παίκτες αλλά και προωθώντας ταλαντούχους παίκτες από την υποδομή της. Δημιουργήθηκε έτσι ένα ομοιογενές σύνολο, με διάθεση από όλους, με καλό κλίμα, που εξέπεμπε διαρκώς υγεία και που απέδιδε ένα όμορφο, μαχητικό και θεαματικό μπάσκετ.
Δεν πρέπει να παραλείψουμε την αναφορά μας στην πολύτιμη συνεισφορά δύο έμπειρων παικτών…. Τον αρχηγό και αιώνιο έφηβο αλλά και σημαία της ομάδας Φίλιππο Μοσχοβίτη και τον ‘’ψηλό’’ υπαρχηγό Γιώργο Οικονόμου, που αποκτήθηκε μόλις πέρυσι από το Αιγάλεω και που αισθανόμαστε (και αισθάνεται) σαν να παίζει χρόνια στην ομάδα. Πάντα το σύνθημα ‘’ΑΕΝΚ: ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ –ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ’’ θα επιβεβαιώνεται στην πράξη.
Το ΔΣ της ΑΕΝΚ υπόσχεται να στέκεται πάντα δίπλα στην Ανδρική ομάδα μπάσκετ και να την υποστηρίξει σε κάθε προσπάθειά της, σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ” 

Δείτε και την εν λόγω δημοσίευση:

Δείτε και τις καλύτερες φάσεις της ομάδας φέτος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: