Χωρίς αμφιβολία ο Κώστας Φακοπουλίδης αποτελεί έναν από τους πλέον ταλαντούχους γκαρντ στην ηλικία του, έχοντας τρομερά φυσικά προσόντα και έκρηξη στι παιχνίδι του.

Το μόνο πράγμα που του έλειπε ήταν η αυτοπεποίθηση, κάτι που φάνηκε κατά κόρον στην περσινή του παρουσία με το Παγκράτι στην Α2, με αποτέλεσμα ο ίδιος να πάρει μεταγραφή το φετινό καλοκαίρι στον Παπάγου, βρίσκοντας τον άνθρωπο που τον πίστεψε και πιστεύει περισσότερο από όλους, τον Κωστα Σορώτο, του οποίου ήταν πρώτη επιλογή στον Ηλυσιακό πριν από δυο χρόνια, αλλά και πέρυσι στον Πανιώνιο, χωρίς στην δεύτερη περίπτωση να ευοδωθεί το φλερτ.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο 21χρονος γκαρντ ήταν η πρώτη μεταγραφική του κίνηση, και ως τώρα φαίνεται να τον δικαιώνει. Έτσι, στο χθεσινό (9/10) παιχνίδι με τον ΕΦΟΑΖ στο «Σαλούν» ο Φακοπουλίδης ήταν «μαγικός», έχοντας 24 πόντους με 2 τρίποντα και αρκετές δημιουργίες, σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι ο Κατερινιώτης γκαρντ δεν σταμάτησε να προπονείτε ατομικά όλο το καλοκαίρι, ενώ και με δήλωση του περσινού γυμναστή το Παγκρατίου, Νίκου Σισμανίδη, ήταν ο καλύτερα γυμνασμένος στην ομάδα.