Η ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα του ομίλου Βορρά της Β’ Εθνικής βρήκε τους Ηρακλή και Αίαντα Ευόσμου να παραμένουν συγκάτοικοι στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα. Οι δύσκολες νίκες των δύο πρωτοπόρων, αλλά και η… άγνοια της νίκης του Πιερικού Αρχέλαου είναι μερικά από τα δεδομένα που συμπεριλαμβάνονται στο Top 5 αυτής της αγωνιστικής, σύμφωνα με το basketblog.gr.

Ακόμα ψάχνεται

Πέρασε η τέταρτη αγωνιστική και ο Πιερικός Αρχέλαος εξακολουθεί να είναι η μοναδική ομάδα του ομίλου Βορρά που αγνοεί τη χαρά της νίκης. Οι συνεχόμενες ήττες αρχίζουν να φέρνουν τον προβληματισμό στο στρατόπεδο των “μελανόλευκων”, οι οποίοι, όμως, δεν τα παρατούν και ενωμένοι σαν μια γροθιά δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία πως θα παλέψουν μέχρι τέλους. Το πρόγραμμα της συνέχειας είναι βατό, κάτι που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Ο Πιερικός Αρχέλαος πρέπει να “ξυπνήσει” και, μάλιστα άμεσα!

Δεν “λυγίζουν” πουθενά

Ηρακλής και Αίας Ευόσμου δείχνουν ικανοί να συνεχίσουν για πολύ καιρό ακόμα το αήττητο σερί τους, τουλάχιστον μέχρι το μεταξύ τους ντέρμπι. Οι δύο πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα άντεξαν ακόμα μία αγωνιστική κερδίζοντας στον πόντο Μεταμόρφωση Βόλου (ο Ηρακλής) και Ανατόλια (ο Αίας Ευόσμου) στέλνοντας μήνυμα… αντοχής προς πάσα κατεύθυνση.

Πήρε πίσω το αίμα του

Η εντός έδρας ήττα από τον Αίαντα Ευόσμου την προηγούμενη αγωνιστική πείσμωσε άπαντες στο στρατόπεδο του Αμαρουσίου. Έτσι, ο αθηναϊκός “εμφύλιος” με τον Ιωνικό Ν.Φ. αποτελούσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν το αίμα τους πίσω. Και τα κατάφεραν. Με μπροστάρη τον Αλέξη Μπάρδα (28 πόντοι), το συγκρότημα του Βαγγέλη Μάγειρα πήρε ένα σημαντικό “διπλό” στην προσπάθεια που κάνει για άνοδο στην Α2 κατηγορία.

Δείχνει χαρακτήρα

Παρά τις δύο συνεχόμενες ήττες στην αρχή του πρωταθλήματος, η ΜΕΝΤ δείχνει χαρακτήρα διαψεύδοντας όσους την θεωρούσαν “τελειωμένη” από την έναρξη του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιώργου Κοντονάσιου πήρε σπουδαίο “διπλό” στην έδρα των Μαχητών Δόξας Πεύκων (83-78) και αναρριχήθηκε ακόμα περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα. Το βατό πρόγραμμα της συνέχειας επιτρέπει σε παίκτες και προπονητές να αισιοδοξούν πως έρχονται ακόμα καλύτερες ημέρες. Οψόμεθα…

Όσο υπάρχει… “Σίτι”

Η έδρα του είναι η δύναμη πυρός του εδώ και χρόνια. Στο κλειστό των δυτικών προαστίων, άλλωστε, το Αιγάλεω είναι άλλη ομάδα, κάτι που απέδειξε και προχθές. Οι “κυανόλευκοι” δυσκολεύτηκαν σημαντικά, αλλά στο τέλος έκαμψαν την αντίσταση του Φίλιππου Βέροιας έχοντας (για ακόμα μια φορά) το δίδυμο των Καράβολα – Μίχαλου σε… ημιάγρια κατάσταση. Οι 44 πόντοι που σημείωσαν οι δυο τους τα λένε όλα, άλλωστε…