Ο Ιωνικός έκανε βόλτα στο όμορφο Ηράκλειο κερδίζοντας δια περιπάτου τον Εργοτέλη, για την 29η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και μετά από αρκετό διάστημα σκαρφάλωσε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Νίκος Οικονόμου και οι παίκτες του θέλουν να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα έχοντας αυτή την θέση, η οποία σε συνδυασμό με το μπαράζ κατάταξης (με τον αντίστοιχο 3ο του ομίλου του Βορρά που αυτή την στιγμή είναι ο ΓΣ Λάρισας) μπορεί να φέρει την ομάδα στην Α2 Ανδρών, σε περίπτωση που δυο ομάδες δηλώσουν αδυναμία και προτιμήσουν να αγωνιστούν χαμηλότερα.

Έτσι, το παιχνίδι της Κυριακής (15/5) με τον Πανιώνιο στο κλειστό του Πλάτωνα αποκτά κομβική σημασία, σε μια αναμέτρηση που έχει δυο αναγνώσεις, και τους φιλοξενούμενους να παίζουν μια χρονιά και την άνοδο του. Το συγκρότημα της Νίκαιας βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, και σίγουρα κινήσεις σαν αυτή του Χριστόφορου Λυκογιάννη δείχνουν ότι είναι και δεμένη οικογένεια.

Συγκεκριμένα ο Λυκογιάννης δεν ακολούθησε την αποστολή στην Κρήτη λόγω αδιαθεσίας, αλλά μόλις αισθάνθηκε καλύτερα νωρίς το μεσημέρι πήρε το αεροπλάνο και ταξίδεψε για το Ηράκλειο. Έφτασε στις 3 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και έθεσε εαυτόν στην διάθεση του Νίκου Οικονόμου, γεγονός που μόνο απαρατήρητο δεν περνάει.

Αναφορικά με την συμπαράσταση του κόσμου στο Κυριακάτικο παιχνίδι, για αυτό το σκέλος δεν υπάρχουν και αρκετά να γραφτούν, καθώς αυτή θεωρείται δεδομένη.